Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 18 
¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Tigris reggae hajó a Tiszán

Tigris reggae hajó a Tiszán

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2005. június 30., csütörtök

Tekintettel a hazai reggae – ska – dancehall kultúra évek óta egye inkább érezhető előretörésére, és nem utolsósorban a tagok zeneszeretetére, a TIGRIS zenekar úgy döntött, idén nyáron igyekszik valami emlékezeteset, újat, szokatlant csinálni. Valami olyat amire felfigyelnek az emberek, amiről beszélni fognak, és ami nagy élmény lesz a szervezőknek / nézőknek egyaránt.

A PROGRAM

Az egész a jamaikai sound systemekkel kezdődött… Történt ugyanis, hogy a nálunk is egyre népszerűbb reggae műfaj őshazájában rendszeresen felpakoltak pár hatalmas hangfalat, lemezjátszókat, néhány őrült lemezlovast / MC – t egy teherautóra, és elindultak… Gondoltak egyet, megálltak, s játszották az aktuális zenéket az összesereglő érdeklődőknek. Ezzel egyrészt a műfajt, másrészt az egyes kiadók / producerek legfrissebb kiadványait népszerűsítették. Az emberek pedig táncoltak…

Nos, a TIGRIS zenekar, és közönsége is pontosan ezt fogja tenni. Azzal a különbséggel, hogy mi egy hajóval hajtjuk mindezt végre, négy Tisza – parti településen meg-megállva augusztus első hetében. A hajó egy búvár – pontont (stéget) vontat, ezen lesz a hangosítás, az adott állomáson a part mellé úszva horgonyt vetünk, és rövidesen feldübörögnek a basszusok. Természetesen minden állomáson részletes egyeztetés, és marketing - tevékenység előzi meg a rendezvényt, a szükséges engedélyek, és a megfelelő támogatás biztosítása érdekében.

A helyszínek a következők lesznek :

2005.08.03 – Nagykörü
Kifogástalan, kiépített homokos part : egész Jász – Nagykun Szolnok megyéből látogatnak ide a pihenni vágyók.

2005.08.04 – Tiszapüspöki
A falu mellett a Tisza-parton kiépült egy százötven telekből álló infrastruktúrával ellátott üdülőfalu, szabad-strandja gyönyörű homokfövenyes. Rendszeresen tartanak például goa-, hip-hop-, és egyéb party-kat, rendezvényeket. A vízi sportot, kirándulást, horgászatot és vadászatot kedvelők számára igazi "paradicsom".

2005.08.05 – Szolnok
A TIGRIS zenekar szülővárosa, mely méltó helyszínt biztosít majd a péntek estének, s természetesen a túra egyik kiemelt helyszíne lesz.

2005.08.06 – Tiszakécske
A 12.000 lakosú település tiszai és a kerekdombi üdülőterületén közel 1500 hétvégi ház épült fel az elmúlt harminc évben. A vendégeket a Tisza folyó, két termálfürdő, a Holt-Tisza vadregényes vize és környezete, a peregi rét ritka növény és madárvilága, és az itt élő emberek vendégszeretete vonzza. A helyszín méltó díszlet lesz a záró esthez!

A program zenei részét a zenekar tagjai felváltva szolgáltatják : reggae, ska, dancehall, dub lesz terítéken, minden mennyiségben rengeteg előadót bemutatva a közönségnek. A helyzetet kihasználva élő produkciót is beépítünk a műsorba : kongákkal, akusztikus gitárokkal, és persze a mikrofonokon keresztül énekkel / raggával is számolnia kell a nézőknek. A mulatság természetesen mindenhol teljesen ingyenes lesz, sötétedés után fáklyák, reflektorok, lehetőség szerint (ha nincs tűzgyújtási tilalom) tábortűz biztosítja a megfelelő látványt a zenei csemegék mellé.

Internet : www.tigrisportal.hu
E-mail : tigris_mail@yahoo.com
Telefon : Vincze Zoltán – 06 – 30 – 2500 – 256

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.