Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 20 
¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Utolsó Illés a Szigeten

Utolsó Illés a Szigeten

Rovat: Hírek | Felkerült: 2005. május 21., szombat

A hazai rock-, és kultúrtörténet egyik legnagyobb legendája, az Illés zenekar valamint a Sziget szervezői idén augusztusban egyszeri és megismételhetetlen programot kínálnak a zenerajongóknak. A Sziget Fesztivál nulladik napján, augusztus 9-én, a Nagyszínpadon lép fel a legendás banda.

Tragikus esemény, Pásztory Zoltán hirtelen halála tette kétségessé az Illés zenekar 40 éves jubileumi koncertjét. Miután azonban a zenekar tagjai úgy látják, ez felelne meg Pásztory Zoltán kívánságának is, a legendás dobos tanítványával, Szörényi Örssel kiegészülve megtartják a zenekar utolsó koncertjét augusztus 9-én, a Sziget "nulladik" napján. Az Illés zenekar a hatvanas évek közepén zenéjével, gondolataival egy új életérzést jelentett.

Megtestesítette és kifejezte egy nemzedék álmait. A közel harminc évvel késõbb, a kilencvenes évek elején indult Sziget Fesztivál nagy érdeme, hogy teret adott egy generáció álmainak, és megvalósította a "virágok közt veled lenni" vágyát. A "nagy" generáció egyik emblematikus zenekarának fellépésével az "Y" generáció Szigetén talán megtapasztalhatja minden nemzedék, hogy vannak olyan életérzések, vágyak és gondolatok, amelyek törvényszerûen megjelennek egy-egy adott korban, függetlenül a társadalmi környezettõl, és ezek azok az érzések, gondolatok, amelyek hidat képeznek a - talán túlhangsúlyozott - generációs szakadékon.

A hazai rocktörténet legendájának koncertjére – bár az érdeklõdés valószínûleg nagy lesz -, tekintettel a Sziget-hetijegyesekre és a Nagyszínpad elõtti tér ötvenezres befogadó-képességére, mindössze 25.000 jegyet tudnak csak kiadni a szervezõk.

A szigeten gyakorta fellépõ zenekarok fõhajtása az Illés elõtt, a júliusban megjelenõ "Amikor én még kissrác voltam" album, rajta a Kispál és a Borz, a Balaton, a Quimby, az Amorf Ördögök, a Pannonia ASO, a Besh o droM, a HS7, a Zagar, a Ladánybene, a Sziámi, az Etnofon Zenei Társulás és Palya Bea valamint The Puzzle és a Barbaro együttes egy-egy Illés szám feldolgozása.

Kapcsolódó fesztiválok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.