Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 28 
¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Rodriguez (A), Hukedicht (CH) a Vörös Lyukban

Rodriguez (A), Hukedicht (CH) a Vörös Lyukban

Rovat: Red Hole / Blue Hell | Felkerült: 2005. április 17., vasárnap

Az utóbbi pár év egyik legjelentősebb rockzenei trendje a legnyersebb, legvadabb, és legelsöprőbb erejű alapzenekarok – a Stooges, az MC5, az AC/DC, és a Ramones – kultuszának újjáéledése, amely nagyban köszönhető a kilencvenes évek végén indult "skandináv rockandroll punk" vonulatnak. Ennek legjelentősebb képviselői közül idén hármat (Hives, Hellacopters, T(I)NC) is láthatunk majd a legnagyobb hazai fesztiválon, de hasonló stílusú zenekarok eddig ritkán jutottak el hozzánk. Pedig itt a környéken is akadnak olyan bandák, akik a legnagyobbakhoz mérhető szinten űzik ezt a stílust: május 6.-án ilyen zenekarok mutatkoznak be az óbudai Vörös Yukban.

Rodriguez
Linkajánló
Az Ausztria Karinthia tartományából érkező Rodriguez a Hives-hoz hasonló garázsrockot játszik, és ezt kevesen csinálják náluk jobban Közép-Európában. A '99 óta létező zenekar a német Swindlebra, illetve Varmint Records kiadóknál jelentette meg eddigi lemezeit, és olyan nevesebb zenekarokkal léptek már fel, mint a Zeke, a Turbo AC's, vagy a svéd Peepshows. Mostani, első magyarországi fellépésük támogatója az Osztrák Kulturális Fórum.

"Az új évezred zűrzavaros éveiben, amikor a húszévesek már az emlékirataikat írják, a harmincévesek érzelmi válságba süllyednek, a nyolcvanévesek pedig Thaiföldre repülnek illegális örömöket hajszolni, egyedül egy kompromisszummentes rockandroll punk zenekar képviseli már a hagyományos értékeket…"

Hukedicht
Linkajánló
A svájci Winterthurból érkező Hukedicht – merthogy róluk van szó – leginkább a műfaj norvég éllovasait, a Turbonegrót és a Gluecifert idézi. Utóbbival már léptek is fel egy színpadon, csakúgy, mint a Misfits, a Dwarves, vagy Danko Jones társaságában. A féktelen színpadi előadásmódjáról hírhedt zenekar szintén első ízben látogat hozzánk.

Az este harmadik külföldi képviselője, a burgenlandi H07 már más műfajt képvisel Trombitával kiegészített melodycore zenéjük a NOFX, a No Use For a Name, a Mad Caddies vagy a régi Millencolin kedvelőinek szolgálhat kellemes meglepetéssel. A fiatal zenekar már szinte valamennyi stílusukba vágó burgenlandi fesztiválon bizonyította rátermettségét, de Budapesten ők is első ízben lépnek fel most.

Linkajánló
A Bad Hair Day című második lemezével nemrég előállt budapesti Bankrupt zenekar a Clash, a Ramones, és a NOFX által inspirált punk rockot játszik, a megszokott angol mellett újabban magyar dalszövegekkel is. Új lemezük nagyon jó kritikákat kapott külföldön is, és ennek köszönhetően meghívást kaptak több cseh, osztrák, és német fesztiválra, és klubkoncertre is. Emellett a zenekar egy vadonat új saját számmal szerepelni fog a német All Good Cretins Go To Heaven vol. 2 című válogatás lemezen, a müncheni Badland Records pedig felvállalta a Bad Hair Day album németországi terjesztését.

Az este másik hazai fellépője a "magyar No Doubt", vagyis a Club Tequila. A két éve működő budapesti zenekar a feldolgozások mellett saját angol nyelvű számokat játszik, és több hónapos kihagyás után nemrég kezdtek újra koncertezni. Not Enough? Című háromszámos demo CD-jük tavaly jelent meg.

A rendezvényre a beléps 21 óráig ingyenes, utána 1000 Ft.
Az első 100 látogató ajándék válogatás CD-t kap a fellépők számaival!

Bankrupt, Rodriguez, Hukedicht, Club TequilaKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.