Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 19 
¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Kerekasztal-beszélgetés a hazai zenei undergroundról

Kerekasztal-beszélgetés a hazai zenei undergroundról

2008. november 17, hétfő 20:00 Gödör Klub

Rovat: Hírek | Felkerült: 2008. november 13., csütörtök

Résztvevők: Vörös Andás (BPRNR, Superbutt), Berta András ( PANKK, Flying TV), William (PiaRRecords, Bankrupt), Pándi Balázs (koncertszervező, zenész, Fucktothemusic Booking), Hó Márton (újságíró, zenész), moderátor: Greff András (újságíró, zenész)

Egyre több tehetségkutató (ABC, Emergenza, MetalChamp...) indul Magyarországon, és indult egy egységes támogatási rendszer (PANKKK Könnyűzenei támogatás) is a magyar feltörekvő, amatőr zenekarok és klubok részére. Emellett több hazai médium is egyre gyakrabban foglalkozik az ún. underground zenei élet szereplőivel, bár magának a szónak sem egyértelmű a meghatározása.
Ugyanakkor egyre több élőzenés klubot (Süss fel Nap, Kultiplex, Westbalkán) zárnak be, így egyre kevesebb hely tud biztosítani fellépési lehetőséget a kevésbé ismert zenekaroknak. Sokan elégedetlenek, kiábrándultak, hogy Magyarországon nincsen alternatív zenei kultúra, illetve ha van is, akkor nem működik annyira hatékonyan, mint a külföldi nagyvárosokban. A beszélgetés az ezeknek a problémáknak a nyomán felmerülő kérdésekre keres választ.

A kerekasztal-beszélgetés témái, főbb problémák: mi az underground itthon?, hazai független, kis kiadók nehézségei, a sajtó szerepe, DIY (DoItYourSelf) - van más megoldás?

Résztvevők:
Vörös Andás (BPRNR, Superbutt)
Berta András ( PANKK, Flying TV)
William (PiaRRecords, Bankrupt)
Pándi Balázs (koncertszervező, zenész, Fucktothemusic Booking)
Hó Márton (újságíró, zenész)

moderátor: Greff András (újságíró, zenész)

Utána koncert 21 órától
Esti Kornél: Nagylemez bemutató
www.estikornelband.hu
Az Esti Kornél zenekar 2 éve jött össze, jelenlegi felállásában 1 éve van együtt. Két év alatt két kislemezt jelentettek meg, egy kisfilm zenéjében közreműködtek, 2008 nyarán pedig felvették első nagylemezük anyagát, melyet ezen az estén mutatnak be. A zenekar stílusát tekintve alternatív, garage-rock,indie hármassal írható körbe, de a trendekkel ellentétben magyar szövegekkel, kisvárosi srácokkal, gimnazista dobssal, vokálos lánnyal és bárzongorával.

Live Large- Kislemez bemutató
www.myspace.com/livelargeband
A Live Large zenekar 2005 őszén alakult, jelenlegi felállása 2007 nyarán alakult ki. Stílusi meghatározás alapján az angolszász gitárzenei vonal rockos, alternatív vonalához tartozik (magyar szövegekkel). Eddig egy ötszámos EP-jük jelent meg, és most mutatják be legújabb 3 számos kislemezüket.

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.