Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 18 
¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Scott Kinsey Group @ Budapest, A38

Scott Kinsey Group @ Budapest, A38

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2008. október 22., szerda

A véletlen néha egészen különleges dolgokat produkál: Gary Novak balesetének "köszönhetően" az október 28-ai Skott Kinsey Band koncerten együtt láthatjuk az egykori legendás Tribal Tech zenekar 3/4-edét: Scott Henderson gitárost, Scott Kinsey billentyűst és Kirk Covington dobost! A kilencvenes évek máig legnagyobb hatású fúziós zenekara, a Tribal Tech fennállása alatt sosem jutott el Magyarországig és bár egyes tagjai – Henderson, illetve Gary Willis ex-basszusgitáros - rendszeres fellépői a hazai koncerttermeknek, a magyar közönség sosem tapasztalhatta meg azt az energiát, amely örökre átformálta és új szintre emelte a modern elektronikus jazz-zenét. Hazai fellépésükön a nem kevésbé legendás Matthew Garrison basszusgitárossal kiegészülve muzsikálnak nekünk, a KLB trio (Kaltenecker-Lukács-Borlai) hasonló gyökerű energiabombájának eldurranása után.

Scott Kinsey karrierje ”tipikusnak mondható” amerikai sztár jazz-zenész karrier: Berkelee-diploma, session munkák a létező összes műfajban (dolgozott a Bill Evanssel, Robben Forddal, de megtalálható a portfoliójában az ír DJ David Holmes és a System Of a Down metálzenekar énekese, Serj Tankian is!), világsiker a Tribal Tech-el majd producerkedés Philip Bailey, Joe Zawinul és James Moody lemezein. Játékát azonban a jazz-fanatikusoknál jóval többen hallották már: az ő hátborzongatóan hangulatos futamai kísérik pl. az Ocean’s Eleven film képsorait. Ahogy a fenti lista is érzékelteti: hősünk elképesztően sokoldalú látásmóddal rendelkezik, azon ritka zenészek közé tartozik, akik számára a tökéletes hangszeres játék és a technika fejlődése nyújtotta lehetőségek kiaknázása egyformán fontos. Játéka egyszerre tudatos és ihletett, ha kell letisztult, máskor virtuóz - a kritikusok szerint ”minden lefogott hangja háromdimenziós élmény”.

Essen pár szó a társakról is. Ahogy az a Tribal Tech-ben kiderült: Kinsey játékát kiválóan egészíti ki Scott Henderson hagyományos alapokból építkező, de szürrealisztikus felfogású gitározása, és ami keresztnevükön kívül összekapcsolja őket: minden egyes hangjuk váratlan, döbbenetes, meglepő tud lenni. A régi harcostárs, az elmebeteg viking harcosra emlékeztető másfél mázsás Kirk Covington méltó partnerük: hihetetlen energia és tempó, félelmetes technikai tudás és kiszámíthatatlanság. (Covington játéka annyira beleégett az egykori tagokba, hogy ezzel a mostani cserével immáron mindhármuk zenekarában megfordult.) Matthew Garrisonról sokáig csak azt tudtuk, hogy a legendás Jimmy Garrison bőgős fia (a papa John Coltrane és Ornette Coleman állandó kísérője volt a hatvanas években), az elmúlt évtizedben azonban ”alanyi jogon” is beírta nevét a jazz nagykönyvébe mind szólólemezeivel, mind session-munkáival (Zawinul, McLaughlin, Hancock, Dennis Chambers, stb).

A Scott Kinsey Band két évvel ezelőtti első magyarországi fellépése ma már városi legenda: bár tisztes teltház előtt játszottak, ha valóban mindenki ott lett volna azon a bulin, aki tovább terjesztette a legendákat a szupergrupp játékáról, bizony talán a BS is kicsi lett volna. Semmi baj srácok, lehet pótolni, ráadásul – amilyenek a véletlenek – ki tudja, mikor láthatjuk együtt legközelebb a Tribal Tech tagjait!

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:Koncertszervező:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.