Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Fezen Majális 2008

Fezen Majális 2008

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2008. április 17., csütörtök

Egyedülálló vállalkozásra szánta el magát a Fezen Klub szervezősége május három napjában. Ebben az időszakban a nemzetközi és a magyar élvonal több bandája is helyet fog kapni a Fezen színpadán.

Május elsején, a pár hónapja új albummal, az Aranylemezzel jelentkezett Road érkezik a Fezen Klubba. Az utóbbi évek legdinamikusabban fejlődő csapata, a Depresszió, Tankcsapda vonalon mozog és Máté személyében a színtér egyik legszimpatikusabb frontembere vezeti a csapatot. A Road nem akarja megváltani a világot, inkább az élet szebbik oldalát szeretik mutatni, de mindezt kellő komolysággal és hitellel teszik. Az előzenekarok a modern metalt játszó győri Greedy Fly és a modern metalcore-ban erős Rollin Wallovin lesznek.

Másodikán a Fonográf díjas Subscribe fogja felszántani a Fezen Klubot. A tavalyi év egyik legjobb albumával jelentkező budapesti hatost nem kell bemutatni senkinek, hiszen a banda az utóbbi években folyamatosan turnézott az országban és a határokon túl. A rock/metalt reggea-vel, funky-val, népzenével, hip-hoppal keverő csapat egyedülálló stílusa ellenére mára az ország egyik legnépszerűbb zenekarává vált. Hatalmas slágereik vannak és iszonyatosan lendületes koncertzenekar hírében állnak. Ezen a napon már felbukkannak külföldi bandák is a Klubban. Érkezik Németországból az Ektomorfhoz hasonló zenét játszó Obscure, illetve modern rocker román, Guerillas. A bulit a fehérvár környéki kiválóság, az Endless nyitja, akik az Emergenza-n már komoly tetszést arattak.

Harmadik nap érkeznek az igazi nagyágyuk. Tavaly ősszel még meglepetés lehetett a Fehérvári Zenei Napokon az Ignite felbukkanása, azonban idén szinte haza fognak térni Fejér megye fővárosába. A Téglás Zoli vezette amerikai banda több mint tíz éve tartozik a hardcore/punk zene élvonalába. Az olyan klasszikussá vált lemezeik, mint a Call On My Brothers, az A Place Called Home vagy az Our Darkest Days a stílus mérföldkövei. Magyarországon is sokszor jártak már, és nem volt olyan koncert, amelyre azt lehetett volna mondani, hogy közepes. Ez a banda a rockzene acél embereiből áll. A turnézás az életük, ezért a legjobb koncertbandák egyikének tartják őket a színtéren. Biztos, hogy tarolni fognak itt is. A 2002 óta lemezekkel jelentkező Death Before Dishonor vezeti fel az Ignite műsorát, méregerős punk/hardcore/metal keverékével, amivel az utóbbi évben lángba borították a világot. A sajátos zenei világban alkotó Burnthe8track újabb banda, mint az előzők, azonban semmivel sem kevésbé egyénibb. Zenéjük úgy fogós, hogy nem emo, úgy vad és agresszív, hogy nem kiszámítható. Nem véletlen, hogy az utolsó lemezüket egy nagy kiadó, az Universal adta ki. Ha kezünket a szívünkre tesszük, akkor ezen az estén csak egy helyi nyitó zenekar jöhet(ne) szóba, a ’86. A Fehérváron komoly ismertséggel bíró banda kiválóan egyesíti az extrém metal zúzósságát a dallamokkal.

Greedy Fly (HU), Rollin Wallowin (HU), road (HU), Dharma (HU)Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.