Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 30 
¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Misfits (USA) @ Budapest, A38

Misfits (USA) @ Budapest, A38

2008. Május 3., + Heideroosjes (NL), The Idoru (H), Bambix (NL), Blood or Whiskey (IRE)

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2008. április 14., hétfő

A Misfits az amerikai zenei színtér egyik legősibb, legkultikusabb műfajteremtő horrorpunk együttese, amely népszerűségét bővérű metálbeütésű punk zenéje mellett annak is köszönheti, hogy rothadó hulláknak festve ki magukat lépnek fel, valamint egy igazi ördögi hajviseletet találtak fel, amely azóta Devilock frizuraként vonult be a rock történetébe.

Az együttest Glenn Danzig énekes, dalszerező és Jerry Only basszusgitáros alapította 1977-ben. A banda punk és heavy metál berkekben egyaránt nagy sikerre tett szert, s bár 1983-ban feloszlottak, 1995-ban újra összeálltak, ezúttal immár Danzig nélkül.
Rafinált hangzásuk a punk és a metál mellett más gyökerekből is táplálkozik, így az énekes Mario Lanza olasz tenorénekest tartja mesterének, a számokban pedig a rockabilly pörgős rock’n’rollja teszi dalaikat befogadhatóvá és lelkesen táncolhatóvá, miközben a torzított gitár és a fémes basszus, valamint a gyomronvágó dob kellő mértékben gondoskodnak arról, hogy dalaik mégse veszítsenek horrorisztikus hatásukból.

A turné a hatalmas sikernek köszönhetően folytatódik, így érkezik el hozzánk a horrorpunk kultikus, műfajalapító képviselője.

A korai Misfits dallamos punkja, botrányos fellépései és a tagok Frankenstein külsőjét idéző megjelenése gyorsan magára vonta a közönség figyelmét, így igen gyorsan hatalmas népszerűségre tettek szert. S bár a Misfits jórészt egy zeneileg nyers, alulképzett bandaként indult, a jelentős nemzetközi siker nyomán számos tagcserére került sor, 1983-ban még az egyik alapító, Danzig is elhagyta a bandát, hogy helyüket a szintér neves és kultikus figurái vették át.

Ezután következett a banda második, zeneileg ütősebb és profibb korszaka Jerry Only basszusgitáros vezetése alatt, amely során az együttesben megfordult Marky Ramone a Ramonesból, Dez Cadena a Black Flagből, valamint Robo, a banda eredeti felállásából. E két utóbbi zenész és az alapító Jerry Only alkotják az együttes mai felállását.

A Misfits hatalmas nemzetközi turnéra indult tavaly harmincéves fennállása megünneplése alkalmából, amelyet új lemeze, az Untitled Misfits Album kiadásával tett még emlékezetesebbé. A turné állandó vendégzenekarai pedig az alábbiak: Heideroosjes (NL), The Idoru (H), Bambix (NL), Blood or Whiskey (IRE).

Misfits (USA), Heideroosjes (NL), Bambix (NL), Blood or Whiskey (IRL), The Idoru (HU)Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.