Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 14 
¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Turnén a Teszkó-dal

Turnén a Teszkó-dal

Rovat: Hírek | Felkerült: 2008. március 21., péntek

Április elején, a - Lovasi András nevével fémjelzett - Megadó Kiadó gondozásában jelenik meg a Kaukázus új lemeze, melynek kapcsán a zenekar országos lemezbemutató turnéra indul. A lemez különlegessége, hogy ez a zenekar első stúdióalbuma. Az élőben felvett dalok döntő többsége új, de a korábban kizárólag az interneten publikált, ám mára már klasszikusnak nevezhető, régi dalok is szerepelnek rajta: így a Lángos tejföl vagy a Teszkó.

„A Kaukazus áprilisban megjelenő új lemezanyagában párhuzamba állítja az ember ökológiai térfoglalását személyes, mikro-környezeti létezésével.” – nyilatkozta első stúdióalbumukról a zenekar frontembere, Kardos-Horváth János. A zeneileg tudatosan minimalista szerkesztésű lemezben, délszláv, finn és magyar népzenei elemek szerepelnek, ezeket a Zuboly együttesben is dolgozó Ágoston Béla fúvós rögzítette a felvételeken. A hangversenytermek elemi erejű, monumentális zongoraszólamai Dióssy D. Ákos (Európa Kiadó, Kispál és a Borz) zenei hozzáértését bizonyítják. A Kaukázus zenekar új lemezének szakrális jellege és kompromisszum-mentes hangzása egyértelműen bizonyítja hogy a Kaukázus ma már nem csak egy ígéretes tehetség, hanem profi produkcióvá érett, a tagok részéről tudatos életútválasztás.

A Kaukázust 2003-ben alapította meg frontembere, Kardos-Horváth János és basszusgitárosa, Fűrész Gábor. A Tatabányáról indult alternatív rock zenekar székhelye azóta átkerült Budapestre, de a fővároson kívül folyamatosan koncertezik az ország nagyobb klubjaiban, koncerthelyein, fesztiváljain. Eredeti elképzelésüket a kezdetek óta próbálják tartani: minden zenéjük szabadon letölthető és terjeszthető a zenekar honlapjáról. A dalszövegek hol zavarba ejtően nyílegyenes, hol pedig sokszoros iróniával csavart üzenetei az egykori magyar beat zenekarok jegyeit hordozzák. A zenekar modern úton terjed, az interneten keresztül építette ki törzsközönségét, mely egyfajta Kreatív Civil Közösséggé nőtte ki magát.


A Kardos-Horváth János (ének, gitár), Császári Gergely (gitár), Fűrész Gábor (basszusgitár), Fodor Máriusz (billentyű) és Toldi Miklós (dob) dob alkotta formáció tehát most országos lemezbemutató turnéra indul, melynek állomásai:
március 14 - Kapuvár, Shop-Stop pizzéria
március 15 - Csorna, Művelődési Központ
március 21 - Debrecen, Orange Klub, FOKK buli
március 28 - Kecskemét, Rock Café
március 29 - Budapest, Trafó az Eleven Hold lemezbemutató koncertjével együtt
április 4 - Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub
április 5 - Kesztölc, Faház Söröző
április 11 - Szombathely, Nyugat Beat Fesztivál
április 17 - Pécs, Egyetemi Napok, 20h Zsolnay Gyár
április 18 - Kisújszállás, Nyagykun klub,
április 19 - Nyíregyháza, Rock 66
április 23 - Eger, Líceum
április 25 - Ajka, Művház
április 26 - Keszthely, 512
április 29 - Szeged, JATE Klub
május 3 - Székesfehérvár, Vesztegzár
május 9 - Nagykanizsa, Művelődési Ház
május 16 - Dunaújváros
május 24 - Budapest, ZP
június 27 Veszprém, Expresszó

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.