Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 18 
¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Kiscsillag feat. Rátgéber: Fishing on Orfű

Kiscsillag feat. Rátgéber: Fishing on Orfű

Rovat: Hírek | Felkerült: 2008. március 11., kedd

A napokban készült el a Kiscsillag zenekar Fishing on Orfű című örökbecsű szerzeményére komponált videoklip. A filmet - rendezőként - Lévai Balázs televíziós szerkesztő-rendező-műsorvezető jegyzi, az animációt Weigert Miklós, a Magcskafogó 2. art direktora tervezte. A történetben Lovasi zenekarán kívül a dal szövegírója, a magyar kosárlabda legendás edzője, Rátgéber László is feltűnik szereplőként.

„Merész társítással élve Milos Forman és Jiří Menzel jellegzetes képi világát próbáltuk elegyíteni az animáció adta lehetőségekkel” – nyilatkozta az elsőműves kliprendező, Lévai Balázs, aki a hazai tv-ipart olyan feledhetetlen produkciókkal frissítette, mint a Bestseller vagy a Dob+Basszus, s legújabb műsora, a Lévai kislexikont nemrég debütált a M1-en. A klip két történeti síkja a dal refrénjének (fishing on Orfű, dancing in the nightclub) kettősségét tükrözi. A filmben tehát a csontik és kenyérgalacsinok, bojlik és horgok, potykák és balinok és ezeket körülvevő ceremónia világa szembesül egy mesebeli, víz alatti léttel.

A film animációját Weigert Miklós Kamera Hungária-díjas grafikus, a Macskafogó 2. art direktora tervezte, aki egyebek mellett Lévai Balázs Dob+Basszus című popműsorának izgalmas arculatát is alkotta.

A rock földjére nem először tévedő Rétgéber László az első Kiscsillag lemezen is csillogtatta szövegírói talentumát, s ahogy ezt a Russian in the school című számban kifejti: „I dont wanna sing in my mother tongue, couse rock language is not Hungarian.” Ehhez tartva magát ismét egy angol nyelvű szöveget ajándékozott Lovasiéknak. A zenekar pedig egy kiváló, karcos rock’n’rollt írt köré, amit most a Lévai-Weigert páros egy izgalmas képi világba öltöztetett. Left – Right Disco Baby Yeah!

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.