Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 24 
¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Egy ártatlan bűnös

Egy ártatlan bűnös

Interjú Sid Vicious-zal

Rovat: Interjú | Felkerült: 2007. november 4., vasárnap | Írta: Zurro

November 8-án a londoni Brixton Academy-n koncertet ad a – nem először – újjáalakult Sex Pistols. A koncert apropóját korszakalkotó egyetlen nagylemezük, a Never Mind The Bollocks megjelenésének 30. évfordulója adta. (Na persze! – a szerk.) Mi pedig ezen apropó apropóján médiumunk segítségével megidéztük Sid Vicious szellemét, aki készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Sid Vicious: - Szeva, haver! Mi a pálya?

HG: - Hát, izé, szeva. Talán sejted, miért kerestünk meg…

S: - Persze, vágom… Mit is kérdeztél?

HG: - Hát, igazából még semmit.

S: - Aha, aha, az jó, bazmeg, az kibaszott jó. Figyelj, nincs nálad egy kis Ketamin vagy Dilaudid? Figyi, jó lesz a hernyó is, vagy ha nincs, egy kis speed, máktea, trombitavirág tea vagy csattanó maszlag…

HG: - Bocs, de most épp kifogytam…

S: - Bazmeg, csavarlazító vagy technokol csak van itt valahol…

(Ennél a pontnál úgy éreztem, hogy nem kockáztathatom a médium testi épségét, ezért éppen véget akartam vetni az interjúnak, amikor Sid talált egy levél Algopyrint, amit nyomban be is nyelt…)

S: - Nahát, tudtam én, hogy van itt jóféle cumó. Kurvára bejön, haver! Hol is tartottunk?

HG: - Mit szólsz a Sex Pistols újbóli újjáalakulásához?

S: - Újjáalakulázásához, höhö? Jó volt? Képben vagyok ám! Mit is akartam mondani? Ja, a Pistoleros! Asszem az van, hogy elfogyott a zsír, úgyhogy Johnny (Rotten, a Sex Pistols énekese – a szerk.) összehozta a brigádot, azt’ nyomnak egy haknit az akadémián, a sok kis füves köcsög meg szottyadt ősfaszapunkci meg egyesülnek a végtelen szeretetben. Fúj, bazmeg! Mint a kibaszott hippik! Bocs, asszem beszartam. Nem szabad felbasznom az agyam, mer’ ilyenkor beszarok, de kérdezz nyugodtan!

HG: - Glen Matlock újra visszavette a basszusgitárosi posztot, amit te…

S: - Tudom, tudom, mit akarsz mondani. Na figyelj, haver! Glent Malcolm (McLaren, a Sex Pistols egykori menedzsere – a szerk.) rúgta ki, nekem ahhoz semmi közöm nem volt. Jobban pengetett nálam a csávó, az tény, de olyan merev volt, mint a fasz. Malcolm egyszer azt mondta nekem: „Figyelj, Sid, nem kell tudnod játszani, már rég nem az a lényeg. Csak legyél ott, a többi már megy magától.”

HG: - Malcolm McLaren egyszer úgy nyilatkozott, hogy „Johnny Rotten a punk hangja, Sid Vicious viszont maga a megtestesült punk attitűd”. Mit szólsz ehhez?

S: - Hát ez egy Malcolm faszságai közül. A rohadt fattyú! Én én vagyok, nem egy eszme, bazmeg. Illetve most már nem, de ki nem szarja le!

HG: - Az igaz, hogy Malcolm a koncerteken kihúzatta a basszusgitár erősítőt a konnektorból, nehogy a bénázásoddal összezavard a többieket?

S: - Na, látod, erről beszélek! Ilyen kis mocsok geci ez a csávó! Amúgy kurvára nem tudom, bazmeg, nem nagyon emlékszem. De hát, ha ezt mondják, biztos így van. Külömbe’ dobolni sokkal jobban tudtam. Az első igazi punk fesztiválon, a 100 clubban még én gyaláztam a bőröket a Bansheesben. Megbüntettem, megkorbácsoltam őket, hej!

HG: - Tudod, mi az a négy negyed?

S: - Most kötekszel? Amúgy faszt se érdekel!

HG: - Mesélj a gyerekkorodról…

S: - Mit meséljek? Anyám egy piti díler volt, az egyetlen szép emlékem, amikor Ibizán terítette a cuccot, az fasza volt. De akkor még nagyon kicsi voltam… Aztán visszamentünk a Királyságba, onnantól meg jöttek a balhék. Kábé ennyi.

HG: - Most feltennék egy kínos kérdést, ha nem haragszol. A barátnőd, Nancy Spungen halála a mai napig rejtély. Több elmélet is napvilágot látott, többek között, hogy kettős öngyilkosságot akartatok elkövetni, ő hasba szúrta magát, de te nem merted megtenni. Aztán ott van, hogy te bökted le, van még, hogy egy ismeretlen díler volt, illetve felmerült egy konkrét név is: Rockets Redglare. Elárulod, mi az igazság?

S: - Ennyi faszságot, bazmeg! Nancy drogos volt, én is, amúgy sem húztuk volna sokáig. Felébredtem, és ott feküdt. Kész volt, ennyi, a többi nem számít. Amúgy Rockets a haverom volt, a testőröm New Yorkban, meg a dílerem. Még nálam is súlyosabb faszi volt. Az milyen má’, hogy valaki az amerikai himnusz ötödik sorából választ magának művésznevet? („Rocket’s red glare”: „a rakéta vörös fénye” – a szerk.) Az anyja egy drogos kis kurva volt, és miután megszülte, a kis Rockets-t, haha, bazmeg, bocs… Szóval kapásból elvonón indított, aztán meg a mostohaapja, valami köcsög bokszoló folyamatosan verte őket, míg az anyját ki nem nyírta. Szóval Rockets kapott eleget, minek basztatni. Amúgy most már ő is itt van, és fasza sztorikat nyomat… Sok híres sztárt ismert nagyon közelről: Steve Buscemit, Matt Dillont, Tom Waitst, Jarmuscht, még egy magyar filmrendezőről is szokott mesélni. Hogy is hívják? Gábor? Dettre, asszem, na mindegy…
Hol is tartottam? Figyelj, az viszont sokkal durvább, hogy az aranycuccost mutteromtól szereztem. Szerintem ki akart nyírni a büdös kurva! Érted, kijövök az előzetesből, ahol bazmeg, semmi anyag nem volt, lejöttem, erre odasóz nekem valami hót tiszta barnát. Mondom, anyám megszült, anyám kinyuvasztott… Ez már tiszta filozófia, nem?

HG: - De. Kurt Cobain és Courtney Love kapcsolatát a tiétekhez, Sid és Nancy-hez hasonlították…

S: - Na ez az, amivel a világból ki lehet kergetni! Nézz már oda, haver! Kurt itt dekkol a kis gitárjával a sarokban, Courtney meg odaát élvezi a jogdíjakat, meg a faszt. Én csak a kiscsajt sajnálom, bazmeg, még jó, hogy nekünk nem lett gyerekünk.

HG: - Tehát nagyjából képben vagy. Mit szólsz a punk többszöri újjáéledéséhez?

S: - Miről beszélsz, bazmeg? A punk meghalt, előbb, mint én. Ennek már semmi köze ahhoz, amit mi csináltunk az elején. Ez ipar. Egyetlen punkot ismerek, és az Amy Winehouse. Ha így folytatja, előbb-utóbb személyesen is összefutunk. Alig várom, höhö, tolunk egyet, höhö.

HG: - Végezetül mit üzensz a magyar rajongóidnak?

S: - Éljenek gyorsan, haljanak meg fiatalon! Mondjuk, ezt nem én találtam ki, de faszányosan hangzik, nem?

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.