Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 30 
¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Ősszel Tarja, tavasszal Nightwish koncert

Ősszel Tarja, tavasszal Nightwish koncert

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2007. október 12., péntek

Ha igazi szupersztárokat keresünk a mai metalzene világában, akkor a Nightwish tagjai egyértelműen ide tartoznak: a finn zenekar Budapesten is rendre ezrek előtt lép fel. A hazai rajongótábor abban a megtiszteltetésben részesül, hogy az elkövetkező hónapokban a zenekar és egykori énekesnője is koncertre hívja: Tarja Turunen novemberben, míg a Nightwish jövő márciusban lép fel a Petőfi Csarnokban. Jegyek már kaphatók!

Pár napja jelent meg a Nightwish legújabb albuma, a Dark Passion Play. Az elmúlt évek legsikeresebb metalzenekara ismét hatalmasat tarol: már az első órákban tízezres nagyságrendben vásárolták meg a lemezt, így az máris platinává érett Finnországban. Fontosságát tovább növeli, hogy a maxik után ez az első album, melyen már az új énekes, Anette Olzon hallható. Néhány szerencsés már élőben is meghallgathatta a hosszas keresgélés után kiválasztott új énekesnőt, most pedig az egész világnak bemutatkozik az operametál-szuperbanda. Magyarország sem marad ki, hiszen rendre ezrek kiváncsiak rájuk: a European Passion Play turné keretében, március 5-én érkeznek a Petőfi Csarnokba.

Tarja Turunen
Eközben a Nightwish korábbi énekese, Tarja Turunen sem tétlenkedik: tavaly megjelent, karácsonyi dalokat tartalmazó kiadványa után idén végre visszatér a kaptafához, hiszen új lemeze a hírek szerint egyszerre ötvözi majd a rockzenét a klasszikus énekkel és a filmzenékre jellemző fogós dallamokkal. A Universal kiadónál novemberben 9-én megjelenő My Winter Storm album és az októberben kijövő I Walk Alone maxi készítésében népes csapat működik közre, köztük olyan jól ismert producerek és zenészek, akik korábban a Faith No More, a Living Colour vagy éppen Nelly Furtado körül szorgoskodtak.

Az új album dalait pár héttel a megjelenés után, november 27-én élőben is meghallgathajuk, a Petőfi Csarnokban. A két koncertre jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint a www.ticketportal.hu weboldalon, ahol a HOMEticket segítségével akár otthon is kinyomtathatjuk jegyünket.

Nightwish (FIN)Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.