Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 18 
¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Beatsteaks (D) @ Budapest, A38

Beatsteaks (D) @ Budapest, A38

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2007. október 2., kedd

Már önmagában az sokat jelent, hogy két és fél év alatt negyedszer kap meghívást Budapestre a Beatsteaks, és nem csak azért, mert így sokaknak már nem kell bemutatni Németország legviccesebb, legstílusosabb és legnépszerűbb punkrockereit.

A korábban inkább csak az egyetemi rádiók és a kisebb klubok kedvenceként ismert együttes Smack Smash című negyedik nagylemezével és olyan fülbemászó slágerekkel, mint a Hand In Hand vagy az I Don’t Care As Long As You Sing kilenc év kemény munka után hazája egyik legtöbbet ünnepelt zenekarává vált. A lemez még megjelenésének évében arany státuszt ért el, és a Legjobb német előadónak járó MTV-díjat is megkaparintották. Mindezt úgy, hogy angolul énekelnek – és azért ez Németországban sem olyan egyszerű.

Persze az előzmények sem voltak elkeserítőek. Az öt berlini főiskolás 1995-ben alapította a zenekart, majd egy négysávos magnóval felvett demoval indulnak a berlini „Battle of the Bands” tehetségkutató versenyen. A nyereményük nem volt más, mint egy fellépési lehetőség az újjáalakult Sex Pistols előtt, Berlinben. Első lemezük, a 48/49 egy kis független kiadónál jelent meg, a következő, a Launched viszont már az Epitaph-nál. A harmadiknak kijött Living Targets album révén részt vehetnek a Warped Tour európai állomásain, a Toten Hosen és a Pennywise társaságában, de az Egyesült Államokban zajló Deconstruction Tour sem marad ki.

Ezek után már nem annyira meglepő, hogy a nagyobb kiadók is érdeklődnek, melynek eredményeképpen leszerződnek a Warnerrel. A 2004-es Smack Smash még nem, de az idén nyár elején megjelent .Limbo Messiah már Magyarországon is terjesztésre kerül. A .Limbo Messiah talán még bolondosabb, változatosabb és spontánabb, mint a „zenebohócok” élőben – az energikus As I Please és a Jane Became Insane mellett olyan dalokat írt a zenekar, mint a kissé soulos beütésű, fejhangon énekelt She Was Great, a britpopos Meantime vagy az elektronikával kacérkodó Cut Off The Top.

A budapesti koncerten az előzenekari posztot – a zenekar választásának megfelelően – a valamivel finomabb popzenét játszó Amber Smith tölti be, mely az idei évet főleg a tavaly, egy német kiadónál megjelent RePrint című album folytatásának elkészítésével töltötte.

Beatsteaks (D), amber smith (HU)Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.