Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 05 
¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Millions Of Dead Cops (USA), Barackca @ Trafó Bár Tangó

Millions Of Dead Cops (USA), Barackca @ Trafó Bár Tangó

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2007. április 14., szombat

2007. április 14-én ismét ellátogat hozzánk Amerika egyik leghíresebb punk-hardcore zenekara, a Millions of Dead Cops. Az immár 27 éves zenekar 3 alapító taggal (mivel a 4. Al Schvitz a kaliforniai állami börtön vendégszeretetét élvezi jelenleg) ismét egy nagyszabású európai turnét állított össze március-június között.

A zenekar 1980-ban alakult Texasban, s bár azóta a székhelyük többször is változott (New York, Oregon és Kalifornia között), változatlan vagy még nagyobb lendülettel adják elő a politikailag fontos dalaikat. Igaz, az elején még ők is főleg az italozó-drogozó zenekarok sorába tartoztak, aminek 1997-ben Dave elvonókúrája vetett véget. Ekkor volt a zenekar életében is egy hosszabb szünet, de 5 évvel később visszatértek, majd rögtön egy Európa turnét szerveztek le óriási sikerrel. 2004-ben kiadták a Magnus Dominus Corpus című albumukat, és megmutatták, hogy ennyi idő elteltével is lehet ütős és nagyon jó szöveggel ellátott albumot készíteni. A kiadásban a Sudden Death Records közreműködött akinek a feje Joey Shithead Keithley (DOA). A Millions Of Dead Cops egyike volt az első zenekaroknak akik a vegetáriánus életnek próbáltak propagandát csinálni: ők írták meg az első ilyen jellegű dalt a Chicken Sqawk címmel: és igyekeztek az amerikai fiatalok által istenített példaképekről lehúzni a leplet John Way Was a Nazi dalukkal, de nagy aggodalmat keltettek a Vatikánban is a Millions of Damn Christians albummal, mely felkerült a pápa álltal is jóváhagyott 10 leggonoszabb és sátáni album közé! A zenekar tagjai aktívan részt vettek és vesznek különböző szervezetek életében, és szeretnék felhívni a figyelmet a világon jelen lévő éhínségre, mely főleg a gyermekek között szedi az áldozatait. Ezen az estén több, mint egy órás műsorral állnak a színpadra, és mind a régi, mind az újabb albumokról játszani fognak dalokat.

Előttük Budapest egyik legrégebb óta működő punk zenekara fog játszani, a Barackca. Hasonlóképpen az est főzenekarához, ők is eleinte a vidámabb szöveggel váltak népszerűvé a 90-es évek első felében, majd később érettebb lett a gondolkodásuk és ezért jobban előtérbe helyezték az aktuális problémák feldolgozását: szociális problémák, háborúk, szélsőséges nacionalizmus, stb... Ezzel némileg megosztották a közönségüket, de nem adják fel, és továbbra is kiállnak a szerintük fontos problémák ellen. Európát többször is bejárták, éppen ezért ritkán látni őket Magyarországon, így lehet, hogy 2007-ben első budapesti koncertjük ezen az estén lesz, ahol néhány új dal is hallható lesz tőlük!

Az est nyitózenekara a székesfehérvári Fegyelmező Részleg lesz, akik az elmúlt évben egyre népszerűbbé váltak a punk-skinhead közönség körében. Éppen ezért is várható, hogy a tőlük már megszokottnak mondható, fergeteges hangulattal indítják be a közönséget.

Millions Of Dead Cops (USA), Barackca, Fegyelmező RészlegKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.