Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 17 
¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | A The Meteors (UK) Budapesten!

A The Meteors (UK) Budapesten!

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2007. április 10., kedd

A The Meteors (UK) pontosan huszonöt évvel ezelőtt kezdte pályafutását. Megalakulásuk egyfajta ellenreakcióként értelmezendő az akkoriban oly divatos "puha" rockabillyvel szemben. Folyamatos fejlődésüknek köszönhetőn mára ők váltak a psychobilly királyaivá.

Rajongótáboruk folyamatosan növekszik, és nem csak psychobillykből áll. Vannak közöttük rockabillyk, punkok, motorosok és egyéb underground figurák is. a meteors a psychobilly megteremtője és zenéjük számtalan "utánzatot" indukált. a zenekar büszkén hirdeti, hogy ők az egyetlen valaha létezett psychobilly együttes. Dalaikat különféle személyes tapasztalatok és a tagok érdeklődési köre ihleti: a horror, perverziók és a halál általában véve. Hobbijaik a következők: rock and roll és az élők temetése. Példaképeik - többek között - Michael Myers (a halloween gyilkos sztárja), Charles Manson és Mark Chapman, aki lelőtte John Lennont.

Nem kevesebb, mint 30 hivatalos albumot jelentettek meg és számtalan maxit, nem is beszélve a válogatáslemezeken történő szerepléseikről. Közülük sok a saját stúdiójukban készült, melynek a neve "in heaven", ez egy komplett hangsúdió, ahol több száz együttes fordult már meg, köztük több híresség is, illetve p. Paul Fenech öt szólóalbuma is itt készült. Világszintű lemezeladásaik folyamatosan növekednek, és szinte szünet nélkül koncerteznek - ezzel is megtámogatva a lemezeiket.

Kocertjeik vadak és szuggesztívek (több ezer bulit csináltak már - idén már átlépték a négyezetötszázadikat...) és gyakorlatilag minden országban játszottak már, beleértve japánt, jó néhány amerikai turnét, az összes nagyobb európai várost, sőt még Izraelt is. A koncerteken mindenkit szívesen látnak, és az együttes deklarálta, hogy minden élő fellépése politika és vallásmentes övezet. Az emberek azért jöjjenek a bulikra, hogy élvezzék a zenét, és hogy "wreck-eljenek" (feltéve, hogy elég bátrak hozzá...), hiszen a "wreck" vad és izzasztó, de igazán komolyan még senki sem sérült meg.

A The Meteors egy rendkívüli rajongói bázis támogatja, több ezer tagot számlálva világszerte, akik napi kapcsolatban vannak az együttessel a www.kingsofpsychobilly.com weblapon keresztül. Naprakész információkkal látják el őket a turnékra, lemezmegjelenésekre és szinte minden egyébre vonatkozólag. Ezáltal a Meteors nap-mint-nap e- mailek sokaságát kapja támogatóitól.

Az együttes felállása nagyon sokat változott az eddigi két és fél évtized során. Az egyetlen állandó tag P.Paul Fenech. De a kutatás véget ért, a mostani felállás tökéletes, így véglegesnek tekinthető. A Meteors neve jól csengő név - egy tapasztalt, professzionálisan működő zenekar, elismert hallgatósággal. Legutóbbi hanganyaguk a "these evil things" címet viseli, melyet mind a szaksajtó, mind a hallgatóság nagyon jól fogadott.

Ebben az évben ünnepli az együttes fennállásának huszonötödik évfordulóját. Az ünneplés most sem lesz más, mint amit eddig is tettek: szétcsapják a világot világhírű koncertjeikkel.

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.