Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 04 
¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | MetalMania Kisszínpad pénteken

MetalMania Kisszínpad pénteken

Rovat: NegativeArt | Felkerült: 2007. március 15., csütörtök

Már ezen a héten belendül az idei MetalMania, hiszen a 23-ai fesztivál előtt egy héttel, március 16-án öt hazai metálgárda: a Casketgarden, a Stonedirt, az Ad Astra, a Gate Of Darkness és egy Pantera tribute zenekar betonoz majd a Kultiplex színpadán. A "MetalMania Kisszínpad" névre keresztelt estén a fesztiváljeggyel rendelkezők ingyen vehetnek részt.

Míg március 23-án a Testament, a My Dying Bride és a Korpiklaani lesz az est három fő fellépője az Almássy Téri Szabadidőközpontban, egy héttel korábban kizárólag a hazai gárdáké majd a Kultiplex nagytermének színpada. A kezdőhangot a Gate Of Darkness szintetizátorral megtámogatott, black-es ízű dalai adják meg, melyeket leginkább a Samael zenéjéhez hasonlíthatunk, s letölthetjük őket weboldalukról.

Őket az ifjú zenészek alkotta Ad Astra követi, melynek stílusa leginkább komplex dallamos metalnak nevezhető, főbb hatásaik a Nevermore, a Death, az Opeth, a Meshuggah és a Pain of Salvation. Ezt követően ismét reszelősebbre fordul a hangulat, hiszen a harmadikként játszó Stonedirt muzsikája a Panterát, a Black Sabbath-ot és a Black Label Society-t juttathatja eszünkbe: southern ízekkel kevert, thrash-es, stoneres metált játszanak, melyről mindent elmond két jelszavuk: "Smokin'-Drinkin'", ill. "Eat Fucking Steel!" A negyedikként fellépő Remembering The Steel a Pantera szellemét idézi majd meg, hiszen tribute zenekarként működnek, Dimebag Durrel legendás csapatának dalait játszva.

Az est fő attrakciója a Casketgarden koncertje lesz. Az 1998-ban alakult, brutális death/thrash metalját szomorkás, szívfájdító dallamokkal kombináló mosonmagyaróvári zenekar fokozatosan küzdötte fel magát hazánk első számú metalbandái közé. Ma már két albummal, valamint rengeteg koncerttel a hátuk mögött nemcsak hazánkban, hanem a Közép-Európában is ismert csapatnak számítanak, amiben a szlovák kiadó mellett a számos régiós koncert, köztük például a 2005-ös csehországi Brutal Assault Fesztiválon nyújtott produkciójuk is szerepet játszott.

A MetalMania Kisszínpad az egy héttel később megrendezésre kerülő nagytestvér, vagyis a MetalMania Fesztivál programjához kapcsolódik, méghozzá abból az apropóból, hogy a hagyományoktól eltérően a 23-ai fesztiválon idén csak egy színpad lesz majd az Almássy Téren. Ennek megfelelően a - Ticketportal hálózatában kapható - fesztiválbelépő mindkét rendezvényre érvényes lesz, s akár a Kulitplexben is beszerezhetjük majd azt, de lehetőségünk lesz csak a 16-ai programra is jegyet váltani.

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.