Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 06 
¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Klubok | Bakelit Multi Art Center | Hírek | Music Freedom Day 2012 Budapest
Bakelit Multi Art Center
Hunderground link: http://hunderground.hu/bakelitstudio
Cím: Budapest, Soroksári út 164. , Térkép →
Honlap: http://www.bakelitstudio.hu | E-mail: Lépj be →
2012. február 15., szerda, 16:25
Music Freedom Day 2012 Budapest
Időpont: 2012.március 03. 10.00
Helyszín: Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest, Soroksári út 164.

A MUSIC FREEDOM DAY vagyis a ZENE ÉS SZABADSÁG NAPJA a svéd Freemuse civil szervezet 1997-es alapítása óta minden év március 3-án kerül megrendezésre világszerte. A szervezetet azzal a céllal hozták létre 14 évvel ezelőtt, hogy a zene segítségével hívják fel a figyelmet az alapvető emberi jogok gyakorlásának szabadságára, illetve az ezzel kapcsolatos egyenlőtlenségekre, korlátokra, visszaélésekre, amelyek a világ különböző pontjain tapasztalhatók. Szövegírók, zeneszerzők, zenészek, zenekarok hozzák ezen a napon közénk azoknak a szabadságjogoknak a művészi kivetüléseit, amelyek bár születésüktől fogva minden embert egyenlően megilletnek, mégis számtalan esetben csorbát szenvednek. Idetartoznak az élethez, a szabadsághoz való jog, a vélemény és kifejezés szabadsága, a törvény előtti egyenlőség, valamint az olyan gazdasági, szociális és kulturális jogok, mint a kulturális életben való szabad részvétel joga, az élelemhez, neveléshez és munkához való jog.

E rangos eseménysorozat keretein belül évente egyszer, egyetlen napon a világ szinte minden országában szerveznek zenei programokat, amik az emberi szabadság és az alkotói szabadság témakörében nyújtanak feledhetetlen művészeti élményt az eseményekre ellátogatóknak.
A MUSIC FREEDOM DAY elmúlt 13 éves történelmét tekintve, 2012-ben másodjára kerül megrendezésre Magyarországon, amelynek tavalyi és idei befogadását, az előadói jelenlét, valamint a hazai promóció megszervezését is mi, a Bakelit Multi Art Center munkatársai nyertük el, miután a társszervező Trans Europe Halles (TEH) minket választott a 2012-es program magyarországi helyszínéül.

Közel egy évtizede működő független kulturális intézményi hátterünk, infrastruktúránk, helyszíneink és kapcsolatrendszerünk lehetővé tette, hogy egy világméretű zenei esemény segítségével most mi is segíthessünk azoknak, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.

Mert embernek lenni méltósággal, minden körülmények között alapvető jogunk. Erre szeretnénk felhívni a figyelmet a 2012. március 3-án megrendezendő MUSIC FREEDOM DAY BUDAPEST 2012 zenei rendezvényünk keretein belül.

Szeretnénk, ha ennek a nemzetközi összefogásnak a segítségével közösen még nagyobb figyelmet fordíthatnánk mindazokra, akik a zene gyógyító erejével teszik elviselhetőbbé, szebbé saját életük, és akik így örömöt hoznak minden ép ember életébe is. Célunk, hogy a fogyatékkal élők, és a pszichiátriai gondozásban részesülők beilleszkedését, társadalmi elfogadottságát elősegítsük, és megmutassuk, hogy micsoda erő rejlik a zenében, ami néhányaknak a testük, szellemük börtönéből való szabadulásuk egyetlen eszköze. Mert a szabadság mindenkinek jár.

Fogjunk össze itthon is és képviseljük a zenén keresztül megnyilvánuló szabadságot világszerte.

Music Freedom Day 2012 Budapest fellépők:

Farkas Dénes a Nemzeti Színház színésze, Romano Glaszo népzenei együttes, Belvárosi ütőegyüttes, Magonc népzenei együttes, Szalay Katalin zeneszerző és a XII.kerületi zeneiskola diákjai, Hanem zenekar, Budapest DC, Vörösmarty Gimnázium kórusa és kamarazenekara, Agostones (Ágoston Béla), 911Q3, Paddy At The Gas Station, Vákuum, Bongo Man, Dráma Szútra, Trainingspot Társulat, Companjera Társulat, Ladjánszki Márta társulata + Varga Zsolt, Márkus Rita – Szívházak Blues

További programok: kerekasztal beszélgetések, filmvetítés, zenei workshoppok, hangstúdiós workshop, ír és afrikai táncház, dj. és vj. bemutató

Támogatói jegyár: 500 Ft, ami egy az egyben lefogyasztható a Palackpultban.

További részletek:
www.musicfreedomday.hu

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.