Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Klubok | Avalon Club | Hírek | Fergeteges Blues-majális az avalonban! - Takáts Tamás és Jeff Porcaro Emlékzenekar
Avalon Club
Hunderground link: http://hunderground.hu/avalonclub
Cím: Budapest, XV. Késmárk u. 32. , Térkép →
Honlap: http://www.avalonclub.hu/ | E-mail: Lépj be →
2008. április 28., hétfő, 17:22
Fergeteges Blues-majális az avalonban! - Takáts Tamás és Jeff Porcaro Emlékzenekar
A Takáts Tamás Blues Bandet gondolom már nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen Takáts Tamás egyik meghatározó alakja a hazai zenei életnek. 1990-ben alapította a Takáts Tamás Blues Bandet, ami azóta számtalan metamorfózison ment keresztül, azonban változatlanul remek bluest játszott az évek során. A külföldi előadók művei mellett egyre inkább teret kaptak a saját szerzemények, ahogy azt az 1993-tól 2000-ig megjelent hat lemez is mutatja, amiből a legutolsó a 2000-ben kiadott Best Of az együttes tíz éves fennállását hivatott megünnepelni.

Ahogy a zenekar biográfiájában olvashatjuk: „A Blues Band tevékenységére mindig jellemző volt, hogy kisebb klubokban, szabadtéri rendezvényeken, és sokezer főt befogadó, nagyszínpados produkciók során egyaránt megállta a helyét, „megtalálta a hangot”. A zenészek szakmai tudásuk mellett igazolták ezzel azon meggyőződésük igazságát is, hogy a valódi hangszereken, valódi zenészek által előadott zenére, a saját hangján éneklő valódi énekesre mindig van igény.”

Az Avalonban május harmadikán egy szintén kiváló zenészekből álló együttes, a Jeff Porcaro Emlékzenekar biztosítja a jó hangulatot. Jeffet a hetvenes évektől kezdve a kilencvenes évekig a világ legmeghatározóbb dobosának tartották, aki számtalan neves zenésszel állt már egy színpadon, vagy időzött egy stúdióban. Session-zenészként számtalan albumon, projectben találkozhatunk a nevével, munkássága megtöltene egy kisebb lexikont.

Magyarországon a Jeff Porcaro Emlékzenekar tiszteleg életműve előtt, amiben nem kisebb nevek játszanak, mint Kicska László, Keresztes Ildikó, Alapi István, Hetényi Zoltán, Csányi István valamint Kovács Péter. Ők emellett a zenekar mellett még számtalan projectben és zenekarban vesznek részt – például az Edda Művek, Muckshow, Szekeres Tamás Jam Band, és még sorolhatnánk a jobbnál jobb formációkat!

Május harmadikán mindenkit várunk szeretettel az Avalon Klubba, ahol a színpadra lépnek a hazai zenei élet csillagai, és felcsendülnek az örökzöldek!
Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.