Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 23 
¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Klubok | Rocktáncház | Hírek | 20 éves a Balassagyarmati Rock Táncház!
2008. november 17., hétfő, 07:56
20 éves a Balassagyarmati Rock Táncház!
Volt már a művelődési központban, a helyi vasutas kocsmában, sőt a Fráter Erzsébet leánykollégiumban is, a kábelklubban, a volt megyeháza dísztermében, majd újra a művelődési központban, végül közel öt éve a Madách Mozi ad otthont Balassagyarmat legrégebbi könnyűzenei szórakoztató rendezvényének a Rock Táncház-nak . Úgy tűnik végleges otthonra talált a balassagyarmati mozi nagytermében. Mára pedig már az egykori név is kezd el kopni hiszen nem csak rock koncertek otthonává vált a hely, egyéb stílusok, színházi előadások is gazdagítják a kínálatot!
Húsz év nagy idő egy klub életében, már pedig idén novemberben ez is meg lesz!, főleg vidéken Balassagyarmaton egy 16 ezres lélekszámú településen. 1988-ban még 60-70 fő járt az alternatív és rock-koncertekre, színházi előadásokra, majd hamar híre ment a városban, hogy különleges a hely, nem mindennapi zenéket játszanak Így az első Kispál és a Borz koncerten 1990-ben már több mint háromszázan mulattak a klubban. A 20 év generációkat nevelt fel a Rock Táncházban. A majdnem két évtized során több száz koncert, együttes kapott helyet nálunk, fellépett többek között a Tankcsapda, a Kispál, az LB 27, a VHK, a Sexepil, a Road, a Subscribe, a Kinopuskin, a Hooligans, az Ossian, a Depressió, a Korai Öröm, a Brains, a Mystery Gang, a Quimby, az Andersen, az Anima Sound System, a Neo és még hosszan folytathatnánk a sort...A fellépőknek, és a közönségnek köszönhetően pedig mára az ország egyik legjobb/leghíresebb klubjává vált a Rock Táncház!

Az idei jubileumi születésnapi bulin, amely immár a 20.-ik lesz, és november 28-án és 29-én kerül megrendezésre, a tősgyökeres és rendszeresen ide látogató zenekarok mellett tiszteletét teszi néhány olyan együttes is, amely még soha nem járt Balassagyarmaton. Az első este a Tankcsapda, a Magor, a Mafia, a Subscribe és a Road zenekar kényezteti a közönséget ezúttal a Városi Sportcsarnokban, majd a koncertek után hajnalig tart a Rock Táncház immár a Moziban!

November 29-én a Ska-Pécs, a Péterfy Bori és a Love Band, a Copy Con és a Freedom Fighters valamint a Kispál és a Borz hoz forró hangulatú koncerteket az új helyszínen a Sportcsarnokban, és természetesen ezen a napon is hajnalig tartó Rock Táncház zárja a születésnapi bulit a Moziban, ahol az ünnepi alkalomból, kisérő programok is emelik az estek hangulatát! Többek között plakát és fénykép kiállítás a Rock Táncház történetéből, válogatás az elmúlt évek legjobb a Táncházban készült videóiból, eddig nem publikált felvételek! Filmvetítés a Mozi Új Termében! Az esemény olyannyira rangos, hogy több televízió forgatócsoportja is tiszteletét teszi az ünnepelt helyszínen. A buliról DVD készül, amely előreláthatólag a Rock Táncház történetét megörökítő könyv mellékleteként jelenik majd meg! Ezúton is köszönet a rajongóknak , hogy az elmúlt húsz év valóban feledhetetlenné válhatott… És, hogy a köszönet valóban meglegyen egy ráadás bulival kedveskedünk a közönségnek, amelyet a Mikulás hoz majd a Moziba, hiszen december 6.-án a ráadás buliban szintén remek együtteseket láthat élőben a nagy érdemű! A Pál Utcai Fiúkat és a Zorall zenekart nem kell bemutatni senkinek sem, csakúgy mint a Balassagyarmatról indult és országos hírűvé vált Kinopuskin-t sem, de ebből az alkalomból egy helyi metál legenda is újjá éled, hiszen egyetlen alkalommal újra a színpadon a No Future zenekar!
Arról, hogy milyen itt egy Tankcsapda koncert, vagy egy születésnapi buli, az alábbi linkeken győződhettek meg:
http://www.youtube.com/watch?v=cOnLCCJAhtU
http://www.youtube.com/watch?v=xInA9_y2o1E
www.madachmozi.hu, és ott a Rock Táncház menü, videogaléria Road/Birthday song! Mindenkinek jó szórakozást! Remélem november végén találkozunk!
Üdvözlettel: Rigó Zoltán
Tankcsapda (HU), Subscribe (HU), road (HU), Magor (HU), Maffia (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.