Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Instrumentális post-rock vs. északi sludge a Dürer-kert kistermében
Bálványvér Booking
2009. október 16., péntek, 02:46
Instrumentális post-rock vs. északi sludge a Dürer-kert kistermében

Október 26-án hétfőn a Bálványvér Booking / Meridian Downstairs szervezésében kiderül, milyen is az, mikor az instrumentális, kisérletező és nem kevés pszichedeliával felvértezett post-rockot összeeresztjük a legzordabb már-már blackes északi sludge-al a Dürer-kert kistermében. A történet lényege, hogy két igen kiváló, feltörekvő zenekar európa-turnéja éppen Budapesten keresztezi egymást 26-án és ha már így alakult, miért ne hozhatnánk őket egy fedél alá. Hiszen hiába mindenféle műfaji eltérés, mindketten ugyanannak az undergroundnak képezik szerves részét, űgyhogy találkájuk számunkra csak jól sülhet el.
Az angol Khuda (myspace.com/khudamusic) egy kéttagú instrumentális post-rock/metál zenekar, dobos +gitáros felállással. Zenéjük súlyos, zaklatott, pszichedeliával erősen átitatott muzsika, mely elsősorban nem a post-rock álomszerűségét és szépségét hivatott megidézni. Frissen megjelent Stratospherics című Ep-jük meglehetősen széles pozitív kritikai visszhangott váltott ki Európa-szerte, meglepne, ha a leedsi duóval nem találkoznánk még igen gyakran az elkövetkező években.
És akkor az érme sötétebbik oldala: ezt a svéd Kongh (myspace.com/kongh) képviseli. A Roadburn-t és a nem kevésbé jelentős Kuma Doom Fest-et is sikerrel megjárt svéd trió a sludge nehéz, sötét ágát képviseli (van másmilyen?). Lassú, doomos hatásokban bővelkedő zenéjük határozottan nem ajánlható házibulik és szerelmes légyottok aláfestő zenéjének, viszont aki szereti a mocsármély, iszonyat húzós riffekkel játszott black-es elemeket is tartalmazó sludge muzsikát, annak telitalálat lehet ez a svéd csapat. Hozzánk a Trust No One kiadó által megjelentetett Shadows of the Shapeless című lemezük bemutatására érkeznek a már sok vihart átélt kisterembe, hogy élőben is megtapasztalhassuk, miért is van ez a brigád már-már kultikus státusban a zeneileg elmaradottnak nemigen nevezhető Skandináviában.
Mivel két külön turné keresztezi egymást, emiatt a koncert double headliner jellegéhez kétség sem férhet, reményeink szerint mindkét zenekar minimum egy órát fog szánni arra, hogy a jelenlevő úri közönség hallójáratait és agysejtjeit súlyosan megrongálja. Hazai részről pedig a győri és egyben az egész hazai post-rock szcéna egyik legnagyobb reménysége, a Rosa Parks (myspace.com/rosaprks) tiszteli meg jelenlétével ezt a koncertet, csakhogy egy kicsit a háztájinkra is büszkék lehessünk, győri barátaink pedig tovább öregbíthessék a már így is meglévő hírnevüket. Tervezett kezdés fél kilenckor, csak az ismétlés kedvéért a Dürer-kert kistermében, október 26-án hétfőn. A koncert akár ideális bemelegítésnek is tekinthető a másnapi barna hangok elviseléséhez…, szóval várunk mindenkit szeretettel!
Khuda (UK), Rosa Parks (HU), Kongh (SWE)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.