Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Khuda / Rosa Parks / StarFunk Simples 2012. szeptember 4., kedd, Szabad az Á
Bálványvér Booking
2012. augusztus 26., vasárnap, 21:11
Khuda / Rosa Parks / StarFunk Simples 2012. szeptember 4., kedd, Szabad az Á
2012. szeptember 4-én, kedden három éven belül a hatodik budapesti koncertjét adja az angol experimentális post-rock duó, a Khuda (http://khuda.tumblr.com/) a Szabad az Á-ban.
Ha egy zenekar a 2009 októberi debütálását követően gyakorlatilag félévenkénti rendszerességgel jár vissza egy városba, akkor abban az esetben a figyelemfelkeltő sajtóhírek értelme erőteljesen megkérdőjelezhető, feltételezhetően az eddigi koncertek során (hozzáadhatóak akár még az egyéb magyarországi koncertek is, Szegeden ill. Győrben, amelyekkel együtt az itthoni fellépések száma már bőven tíz körül jár) aki akart, az már találkozhatott evvel a leeedsi duóval és ha bármikor is látta őket, szinte biztos, hogy látni akarja őket megint…
Csupán címszavakban a zenekarról: a nagyságrendileg 2007-ben alakult duó több éve változatlan felállásban játszik (Tom Brooke –gitár, Steve Myles-dob) és az ezen idő alatt „teljesített” több százas nagyságrendű koncertek tökéletesen összeforrott párossá érlelték a duó tagjait… a számtalan EP-t és speciális turnékiadványt ill. két nagylemezt (Palingenesia (2010) és Iecava (2011)) tartalmazó diszkográfián is pontosan hallható a folyamatos zenei, zeneszerzői, előadói fejlődés, amely fejlődésről az elmúlt évek során az élő fellépések során a hazai közönség is bőségesen megbizonyosodhatott. Stílusmeghatározásként jellegzetesen a „noise-ba öltött instrumentális post-rock” címkét használhatnánk (ha lenne ilyen…), a Khuda ismertetőjegyei a széttördelt, rendkívül technikás dobtémák és a minimalista, néhol már a noise-ba hajló gitárjáték helyenként egymással kissé disszonáns kettőssége, a zenekarra mindig is jellemző már-már ezoterikus hangulat, a post-rock és a noise műfajok sajátosságainak finom és meglehetősen eredeti keveredése.
A koncert egyik társfellépőjének kiválasztásánál is egyszerű volt a feladat, adott volt, hogy az angolokkal már régóta baráti viszonyban lévő Rosa Parks (http://rosaparkshun. bandcamp.com/) lesz az, hiszen az összes pesti fellépés közül mindössze csak egyen nem voltak jelen, a számtalan más helyeken lebonyolított közös koncertekről nem is beszélve (Szeged, Győr, Szabadka, Pozsony, stb.). Az egyre kiforrottabb, érettebb, matekos, punkos attitűdű post-rockot játszó győri négyes az elmúlt években magyar csapatoktól ritkán látható intenzitással koncertezett, koncertezik, egymást érik náluk a különböző hazai és nemzetközi fellépések, német, osztrák, szerb, román stb. túrák. A számtalan élő fellépés során megszerzett rutin a Rosa Parks-ot mára a hazai szcéna egyértelmű alapcsapatává tette; két tavaly megjelent hangzóanyaguk-a februári ötszámos „Black Is The Color Of Bondage, Blue Is The Past” EP és a szeptemberben megjelent Ana Neverrel közös split – jó sajtóvisszhangot és kritikai elismerést kapott mind belföldről, mind külföldről.
Az este másik hazai fellépője a nem éppen egyszerű témákkal dolgozó, kissé szokatlan felállású pécsi négyes (gitár, basszusgitár, dob, klarinét!) StarFunk Simples (http://starfunksimples.bandcamp.com/ album/sfs ) az instrumentális post-rockot keveri kimondottan matekos témákkal, létrehozva egy olyan, helyenként meglehetősen szürreális zenei egyveleget, amely eléggé egyedülállónak tekinthető az itthoni mezőnyben…amiben nagy szerepe van az élőben is teljes értékű csapattagként megjelenő klarinétnak is, amely amellett, hogy remek hangulati többletet ad a számoknak, helyenként kimondottan disszonáns témáival nem kis mértékben a zenei élményt és izgalmat is növeli. A csapat tavaly jelentette meg saját kiadásban „SFS” című lemezét, amelyet idén egy új, jóval súlyosabb és pszichedelikusabb darabokat tartalmazó EP hivatott követni majd…a Pesten meglehetősen ritkán látható pécsi zenekar fellépése mindenképpen különlegességszámba megy, érdemes megismerkedni velük!
A koncert helyszíne a Szabad az Á (Bp. viii. Nagy Diófa u. 8.),a zenekari támogatás összege 1000 forint, kezdés nyolc óra magasságában.
Khuda (UK), Rosa Parks (HU), Starfunk Simples (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.