Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Reka / Finisterre / O 2012. szeptember 10. hétfő, Szabad az Á
Bálványvér Booking
2012. augusztus 13., hétfő, 23:34
Reka / Finisterre / O 2012. szeptember 10. hétfő, Szabad az Á
2012. szeptember 10-én, hétfőn az Itai Itai és a Bálványvér közös koncertjén mutatja be az orosz Reka (http://reka.bandcamp.com/) élőben is „Renaissance” című lemezét az újranyitó Szabad az Á-ban.
Az öttagú moszkvai zenekarnak nem ez lesz az első pesti fellépése, pár évvel ezelőtt már megmutathatták magukat az itthoni szcénának a francia Celeste-el közös koncerten. Az akkori fellépésük bár tökéletesnek messze nem volt mondható, de a színpadról áradó energia és súly alapján minden ott jelenlévő biztos lehetett benne, hogy a kelet-európ
ai post-metál/sludge szcéna egyik legjobbjával (vagy legalábbis egyik legnagyobb igéretével) ismerkedhetett meg. A mostani turné során már főzenekarként térnek vissza hozzánk, számtalan koncerttel és kiadvánnyal tapasztaltabban… az alapvetően az Amenra / Celeste zenei világával rokonítható, a sötét hangulatú hardcore-t sludge durvulásokkal és borult post-metál témákkal ötvöző zenekarnak eddig négy kiadványa (I-II-III- Renaissance) és egy In The Hearts Of Emperors-al közös splitje jelent meg.
A mostani lemezbemutatónak különleges aktualitást ad, hogy a Renaissance LP megjelentetésében az Itai Itai Records is oroszlánrészt vállalt négy másik DIY kiadóval együttműködésben. A csak rendkívül igényes kivitelű bakelit verzióban megjelenő új anyag tulajdonképpen a már előtte hozzáférhető III címet viselő kiadványon alapul, annak módosított, speciálisan vinilre újrakevert verziója.
A koncertnek nem csak az oroszok lesznek az egyedüli külföldi fellépői, a szervezés során menetközben a német Finisterre (http://finisterre.blogsport.de/) is becsatlakozott. A kölni d-beat/crust/sötét hardcore brigád eddig egy debütáló nagylemezt („Bitter Songs”) és egy Alpinist-el közös splitet jegyez… nagyon súlyos, kaotikus, erőteljes (politikus) mondanivalójú számaik tökéletes hangulati felvezetését fogják adni a Reka fellépésének.
Az este nyitózenekara egy kifejezetten új, ám az eddig látottak alapján nagyon igéretes pesti zenekar, az O(http://o-theband.bandcamp.com/) , amely már régóta meglévő, működő zenekarok (Duna, Dance or Die!, Rivers Run Dry, Icaros, stb.) tagjai által kisérleti projektként jött létre.
A koncert helyszíne a nyár végén változatlan formában újranyitó Szabad az Á (Bp. VII. Nagy Diófa u. 8.), a belépő 1000 forint (csak a helyszínen), kezdés fél kilenc magasságában.
Reka (RU), Finisterre (D), O (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.