Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | StarfunkSimples / Aando / Silence 2012.április 18. Szabad az Á
Bálványvér Booking
2012. április 11., szerda, 00:06
StarfunkSimples / Aando / Silence 2012.április 18. Szabad az Á
Április 18-án, szerdán három olyan zenekar lép fel a Szabad az Á-ban, akik különböző fellépők vendégzenekaraként már bőven bizonyítottak és ezesetben túllépnek az előzenekari minőségen és önállóan mutatják meg magukat, külföldi fellépők nélkül…: a pécsi experimentális/pszichedelikus post-rock StarFunk Simples, a szintén az instrumentális post-rock műfajában működő pesti Silence és a másik két fellépőtől kissé eltérő stílusú, szintén budapesti Aando.
A nem éppen egyszerű témákkal dolgozó, kissé szokatlan felállású pécsi négyes (gitár, basszusgitár, dob, klarinét!) StarFunk Simples (http://starfunksimples.bandcamp.com/ album/sfs ) az instrumentális post-rockot keveri kimondottan matekos témákkal, létrehozva egy olyan, helyenként meglehetősen szürreális zenei egyveleget, amely eléggé egyedülállónak tekinthető az itthoni mezőnyben…amiben nagy szerepe van az élőben is teljes értékű csapattagként megjelenő klarinétnak is, amely amellett, hogy remek hangulati többletet ad a számoknak, helyenként kimondottan disszonáns témáival nem kis mértékben a zenei élményt és izgalmat is növeli. A csapat tavaly jelentette meg saját kiadásban „SFS” című lemezét, amelyet idén májusban egy új, jóval súlyosabb és pszichedelikusabb darabokat tartalmazó EP követ majd…a mostani koncert egyfajta lemezbemutatónak is tekinthető majd, hiszen az új lemez számait is bemutatják első alkalommal.
A budapesti Aando (http://www.myspace.com/aandoband) a női frontemberrel rendelkező hazai zenekarok nem túl népes táborát erősítí. A 2004-ben alakult zenekarra az este másik két fellépőjével ellentétben szinte egyáltalán nem illik a post-rock jelző, bár zenéjük nyomokban esetleg tartalmazza a műfaj főbb ismérveit, de összességében az Aando stílusa leginkább a Tool és a Perfect Circle hangzásvilágával rokonítható modern, experimentális rockzene karakteres női énekkel, kimunkált, jól megírt számokkal. A csapat a post-rock szcénán belül is egészen jó ismertségre tett szert a 2010. tavaszi osztrák-magyar post-rock „minifesztivál” után, az akkori koncert kapcsán velük készült interjúból alaposan megismerhető a zenekar addigi pályafutása és a tagok zenéről, zenélésről alkotott elképzelése…(http://passzio.hu/ modules.php?name=News&file=article&sid=20242).
A Silence (http://soundcloud.com/silenceband/sets) az évek során a post-rock szcéna koncertjeinek egyik állandó fellépőjévé vált, hacsak az elmúlt egy évet tekintjük is egészen szép azon előadók listája, akikkel a színpadot már megoszthatták (Ana Never, Kerretta, Kokomo, Zero Absolu…a teljesség igénye nélkül). A műfaj főbb ismérveit egyértelmű alapnak tekintő zenekar esetében a fejlődés fellépésről-fellépésre látható, egyre inkább megtalálják saját hangjukat és stílusukat, folyamatosan egy önálló arculat kialakítására törekednek és szerencsére nevükkel és zenéjükkel egyre többen megismerkednek, amire jó példa, hogy idén márciusban végre a fővárosi klubokon kívül egy másik közönségnek is megmutathatták magukat Kecskeméten.
Az este során nagy valószínüséggel mindhárom fellépő koncertjéről jó minőségű hangfelvétel is készül majd, ami remélhetőleg egyfajta különleges atmoszférával ruházza majd fel a koncertet…a helyszín a Szabad az Á, kezdés fél kilenc környékén, a zenekari támogatás összege 700 forint.
Starfunk Simples (HU), Aando (HU), Silence (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.