Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Dala Sun / Fields Of Locust / Twin Cobra 2012. április 24. kedd, Roham-bár
Bálványvér Booking
2012. március 29., csütörtök, 22:35
Dala Sun / Fields Of Locust / Twin Cobra 2012. április 24. kedd, Roham-bár
Úgy tűník, a görög underground továbbra is képes számolatlanul ontani magából a jobbnál-jobb zenekarokat, valószínűleg az idők végezetéig képes lenne biztosítani az utánpótlást fellépőkből…már eddig is nagyon sok hellén csapat fordult meg Budapesten és 2012. április 24-én kedden újabb két kiváló és eddig itthon nem látott zenekar debütál a Roham-bárban: a Dala Sun (myspace.com/dalasun) és a Fields Of Locust (fieldsoflocust.blogspot.com).
Kettőjük közül a Dala Sun neve talán ismertebben hangzik, stoner-berkekben legalábbis mindenképpen, debütáló lemezük itthon is egészen szép figyelmet kapott, jónéhány méltató kritika látott napvilágot a hazai blogokon „Sala Dun” című lemezük tavalyelőtti megjelenése után. A patraszi trió alapvetően a stoner-rock műfajában jeleskedik, de zenéjükben az ólómsúlyú doom témák ill. a hetvenes évek pszichedelikus hangulatvilága és vintage hangzása is vastagon visszaköszön. Az már bebizonyosodott , hogy ezt a műfajt a görögök (talán mediterrán temperamentumukból kifolyólag) nagyon érzik (1000Mods, Lucky Funeral, stb.), képesek mindenféle görcsös erőlködés és fogvicsorgatás nélkül nagyon hangulatosan ugyanakkor nagyonis feszesen és súllyal telítve játszani a vastag, azonnali bólogatásra késztető stoner-doom témákat.
A szintén patraszi Fields Of Locust pedig egy vérbeli post-metál zenekar, abból a fajtából, amelyik meglehetősen ritkán jár felénk…”Subtopia” című tavalyelőtti debütáló lemezük felvonultatja a műfaj összes ismertetőjegyét, nagyságrendileg a Neurosis-Isis-Cult Of Luna „szentháromság” munkásságát alapul véve; hosszú, monumentális és vehemens post-metál témák keverednek a vad, kitörni készülő sludge riffekkel amelyekhez az énekes műfajhoz rendkívüli módon illő markáns üvöltései is bőven hozzáteszik a magukét…a hosszabb instrumentális témázgatások remekül megférnek az ordibálós vadulásokkal, említett lemezük az európai színtér egyik legigéretesebb kiadványának számított megjelenésekor, élőben is biztosan elsöprő élmény lesz a már lemezen is átütő szerzeményekkel megismerkedni.
A koncert vendége hazai részről a budapesti stoner Twin Cobra (myspace.com/twincbr), akik már –többek között- tavaly a szintén görög 1000Mods előtt is bizonyítottak és teljesen biztosra vehető, hogy ez alkalommal is méltóképpen fogják képviselni a hazai szcénát.
A koncert helyszíne a Roham-bár (Bp. viii. Vas u. 16), kezdés nagyságrendileg nyolc óra környékén, a belépő ezer forint.
Fields Of Locust (GR), Dala Sun (GR), Twin Cobra (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.