Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Kerretta / Silence / Urania 2012.02.13. hétfő, Szabad az Á
Bálványvér Booking
2012. január 28., szombat, 19:37
Kerretta / Silence / Urania 2012.02.13. hétfő, Szabad az Á
2012. február 13-án, hétfőn az itthon nem különösebben ismert új-zélandi post-rock színtér egyik meghatározó zenekara, az aucklandi Kerretta (http://kerretta.bandcamp.com/) lép fel a Szabad az Á-ban. A 2006-ban alakult instrumentális trió tavaly év vége felé jelentette meg legújabb, Saansilo című lemezét, amely már a második nagylemezük és egy kis német kiadónak köszönhetően rendes európai terjesztést és promóciót kapott. A zenekar első, debütáló Ep-je 2008-ban jött ki, amivel elég komoly sajtó és rádiós visszhangot kaptak, a lemez szerzeményei a második legtöbbet játszott darabok voltak az új-zélandi egyetemi rádióban (csak undergroundot játszó országos egyetemi zenei rádió…nem csak földrajzilag van messze tőlünk ez az ország!). A 2009-ben megjelent Vilayer című debütáló nagylemezzel pedig végképp elfogadta őket a szakma, a lemezt nevezték a helyi Taite Music Prize díjra (országos független zenei díj) dalszerzés kategóriában. A japán Mono-val közös új-zélandi fellépések, ausztrál és amerikai turnék, bemutatkozási lehetőség az austini SXSW fesztiválon-az elmúlt három év címszavakban összefoglalva. Az idei év lesz az első alkalom, hogy átjönnek Európába is koncertezni, nálunk rögtön két fellépéssel debütálnak, hiszen a pesti koncertet másnap egy kecskeméti követi.
A leginkább post-rock power trió-ként jellemezhető zenekar hangzása és játéka nem kis mértékben eltér az itthon közismert európai/ észak-amerikai post-rock világától, egészen egyedi jelleggel, „ízekkel” bír. Elsőre is feltűnőek az átlagnál rövidebb, lendületesebb, dinamikusabb szerzemények, amelyek a műfaj kevésbé lágy ágát képviselik, helyenként határozottan metálos jelleggel bírnak-ezekben az esetekben a Russian Circles azonnal beugrik viszonyítási pontként. Továbbá a Pelican újabb munkái azok, amelyek a leggyakrabban előjöhetnek hasonlítási alapként a Kerretta hallgatása közben. Nem túlbonyolított, a post-rock néha már erőltetett teatralitását nélkülöző masszív, elgondolkodtató instrumentális rockzene ez valójában. Ráadásul egy olyan országból, amelynek képviselői finoman szólva se mindennap jelennek meg magyar klubok színpadjain, egy új-zélandi zenekar budapesti koncertje talán nevezhető kuriózumnak is akár…
A koncerten a hazai szcénát két, szintén instrumentális zenekar képviseli majd, a stoner/desert-rockban utazó trió Urania (http://www.facebook.com/ pages/Urania) és a leginkább a post-rockhoz köthető Silence (http://soundcloud.com/ silenceband/sets).
A koncert helyszíne a Szabad az Á (Budapest vii. Nagy Diófa utca 8.; facebook.com/ szabadaza), kezdés este nyolc körül, a zenekari támogatás összege 1000 forint.
Kerretta (NZ), Silence (HU), Urania (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.