Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | marionette ID „Alluvion” lemezbemutató koncert
Bálványvér Booking
2011. november 11., péntek, 12:29
marionette ID „Alluvion” lemezbemutató koncert
marionette ID / Duna / Sergei 2/6
2011.11.26. szombat @ Budapest, Dürer Kert, 20:00

Az utóbbi másfél év igen tartalmas volt a tatabányai marionette ID számára, hiszen a zenekar amellett, hogy a budapesti klubélet egyik legnagyobb nézőszámú underground csapatává vált, egy olasz turnéval is megörvendeztette a déli rajongókat, és egy újabb tagcsere is lezajlott. Ettől függetlenül a régóta várt második nagylemez, az Alluvion is elkészülhetett, ami nem csupán egy újabb állomás a banda történetében, hanem egy olyan ízig-vérig nemzetközi szintű produkció, amely bátran lavírozik az indie/emo és a post-rock között, felmutatja mindkét műfaj legjobb pillanatait, hangulatát, elemeit a zenébe szervesen beillesztve. A megjelenése pillanatától elég komoly hazai és nemzetközi sajtóvisszhangot és kritikai elismerést kiváltó új nagylemez kétségkívül az ősz egyik legkarakteresebb hazai megjelenése.
November 26-án, szombaton a Dürer-kert kistermében lesz megtartva a zenekar régóta tervezett és végre megvalósuló lemezbemutató koncertje, ahol a magyar post-rock szcéna egyik zászlóshajója végre méltó körülmények között mutatja be új anyagát teljes hosszában. A megjelenéstól számítva eltelt majd’ két hónapos eltérés előnye és célja, hogy a lemezbemutató időpontjáig remélhetőleg már biztosan beért minden hallgatónál a Bandcampen is végighallgatható (http://marionetteid.bandcamp.com/ ) nagylemez, így alkalma nyílik mindenkinek összevetni, hogy a rögzített anyagon már esetleg ismerős új számok (amelyek egy része azért a korábbi koncerteken már hallható volt) élőben milyen formát öltenek. A zenekart élőben már sokszor látott rajongókra is meglepetés vár, elvégre a csapat ezúttal (kivételesen!!) ötfős felállásban fog színpadra állni, így az új basszusgitáros, a Képzelt Város soraiból érkező Máté bemutatkozása mellett a hangmérnök Barják András is fellép a zenekar ötödik tagjaként, hogy mindazon hangszíneket és egyéb hangszereket megszólaltathassák koncertkörülmények között is, amelyek a lemezen is hallhatóak.
A lemezbemutató alkalmából a vendégzenekarok is különleges fellépéssel készülnek: a zuglói káoszpop horda, a dUNA (http://www.myspace.com/dunaparty) már masztereli a régóta várt új nagylemezét, amelyről várhatóan elhangzik néhány új szám is az este folyamán. Ugyanekkor mutatkozik be a kissé rejtélyes nevű Sergei 2/6 nevű projekt is, ami valójában a Képzelt Város két tagjának új zenei kísérlete, kizárólag csellóra, gitárra, és egy kis elektronikára hangolva.
A várhatóan különleges hangulatú és emlékezetes lemezbemutató, amely a fellépő zenekarok okán akár a screamo, akár az indie-emo, akár a post-rock műfaj kedvelői számára kihagyhatatlan alkalomnak tűník, a Dürer-kert kistermében lesz megtartva, remélhetőleg telt ház mellett. Kezdés este nyolc körül, a belépő 1000 forint, csak a helyszínen.
marionette ID (HU), duna (HU), sergei 2/6 (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.