Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Nadja / Aidan Baker / Ghone 2011. november 15., Trafik Klub
Bálványvér Booking
2011. október 31., hétfő, 14:33
Nadja / Aidan Baker / Ghone 2011. november 15., Trafik Klub
2011. november 15-én, kedden immár harmadjára lép fel Budapesten a nemzetközi drone-színtér egyik legmeghatározóbb alapzenekara, a kanadai Nadja (http://nadja.bandcamp.com/). A koncert helyszíne ezúttal a belváros szívében található hangulatos pinceklub, a Trafik.
A duó felállású Nadja bemutatása valószínüleg szükségtelen a drone műfaj kedvelői számára…a zenekar több mint tíz éves fennállása során olyan mennyiségű kiadványt (nagylemezek, splitek, kollaborációk a műfaj legnagyobbjaival) jelentetett meg, amivel méltán vált a színtér meghatározó tényezőjévé. A drone talán legmuzikálisabb (már amennyiben a drone esetében lehet a szó szoros értelmében vett muzikalitásról beszélni…) előadójaként számontartott csapat lemezein folyamatosan igyekszik tágítani a meglehetősen szűkre szabott műfaji kereteket, megtalálható náluk akár a drone doom-ba hajló, a hagyományos keményzenékhez leginkább közelálló ága ugyanúgy, ahogy a hosszú, szinte meditatív (dark) ambient és shoegaze tételek, de a zenészek műfajértelmezésébe gond nélkül belefér egy feldolgozáslemez elkészítése is, ahol a feldolgozásra kerülő szerzemények meglehetősen széles spektrumot ölelnek át, az A-ha tól a Slayerig…
A kanadai házaspár Aidan Baker és Leah Buckareff alkotta Nadja a koncerteken is fontonak tartja szerencsére az élő zenei élményt, nagy szerepet kap náluk a hangszeres játék; a gitár-basszusgitár felállás az élő vokálokkal kiegészítve képes megmutatni, hogy a drone is egy teljesértékű, koncertképes, élvezhető, változatos műfaj.
Az este során itthon első alkalommal láthatjuk majd Aidan Baker (http://aidanbaker. bandcamp.com/) szóló fellépését is. A Nadja-t egyszemélyes projektként elindító és azóta is a zenekar fő kreatív mozgatóerejének számító kanadai író, költő és multiinstrumentális zenész szólóprojektjeiben az esetek többségében elhagyja a hagyományos drone kereteket és az általa kitalált egyedi hangzásvilág (amely a Nadja sajátja is egyben) felhasználásával inkább az ambient és kisérleti műfajokban alkot. Szólókarrierjét a megjelent kiadványok terén a zenekarához hasonló sztahanovizmus jellemzi, megszámlálhatatlan szólólemez, split és kollaboráció viseli nevét (elég, ha csak az elektronikus kisérleti zenék meghatározó alakjával, Tim Hecker-rel közös kiadványok sorát említjük).
A koncert harmadik fellépője szintén egy szólóprojekt, a Ghone Görögországból, amelynek ez a turné lesz lényegében a színpadi debütálása, tulajdonképpen az első alkalom, hogy a név mögött rejtőző zenész előjön a stúdiójából és megmutatja magát a nagyközönségnek. Az általa képviselt műfaj szintén a drone, saját meghatározása szerint psych-drone erőteljes shoegaze és noise elemekkel tarkítva.
A talán kisebbfajta „drone-ünnep”-nek is nevezhető koncert helyszíne a Trafik Klub (Budapest, viii. Mikszáth tér 2.), kezdés este nyolc körül. A koncertre elővételben is váltható belépő, a Wave lemezboltban, 1300 forintért; a belépőjegy a helyszínen 1800 forint. A klub kis méretei miatt a belépőjegyek csak korlátozott számban kaphatóak, 100 darabra limitálva.
Nadja (CAN), Aidan Baker (CAN), Yassa (GR)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.