Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Talbot / Torn From Earth / Karst 2011. november 8. kedd, Szabad az Á-a koncert elmarad!!!
Bálványvér Booking
2011. október 27., csütörtök, 18:03
Talbot / Torn From Earth / Karst 2011. november 8. kedd, Szabad az Á-a koncert elmarad!!!
2011. november 8-án, kedden visszatér Budapestre a kiváló észt doom duó, a Talbot (http://talbot.bandcamp.com/). A 2003-ban Tallinn-ban alakult, lényegében basszgitár és dob felállású csapat neve nem hangozhat ismeretlenül a hazai metál undergroundot ismerők számára, a mostani lesz a harmadik budapesti fellépésük és összességében talán a hatodik hazai koncertjük.
A zenekari felállásból adódik az Om-mal való egyértelmű párhuzam és hasonlítás, ami az esetek egy részében helyénvaló is, bár az észtek zenéje egy jóval szikárabb, koszosabb, lecsupaszított doom muzsika, amely helyenként erősen merít a társműfajok, így a post-metál és a sludge zenei világából is valamint a 70-es évek pszichedeliájának stílusformáló tényezője is letagadhatatlanul megjelenik. A rendkívül egyéni megjelenésű és karizmatikus dobos, Jarmo Nuutre szikár, masszív játéka és üvöltős énektémái remek egységet alkotnak a basszusgitáros Magnus Andre doomos riffjeivel, dallamos énektémáival, szintetizátor effektjeivel. A Talbot-ról egyértelműen kijelenthető, hogy azon duó felállású zenekarok közé tartozik, ahol a két tag teljes értékű zenekarként képes funkcionálni, semmiféle hiányérzetünk nem támad a hallgatásuk közben, nem érezzük szükségét több zenész megjelenésének.
A teljes mértékben DIY elvek alapján működő csapat (saját kiadású lemezek, saját szervezésű turnék, saját tervezésű turné- és lemez artwork, saját gyártású merch, stb.) a kezdetek óta ugyanabban a felállásban dolgozik és 2008-óta gyakorlatilag folyamatosan turézik. A megszámlálhatatlan európai koncert mellett bejárták Oroszország legtávolabbi csücskeit, Ausztráliát, Japánt is. Lassan nincs olyan pontja a világnak, ahol a baltikumi doom-szörnyeteg még ne bukkant volna fel.
A koncerten a hazai experimentális szcénát két zenekar is képviseli majd…a budapesti sludge/post-metal csapat, a Torn From Earth (http://www.facebook.com /TORNFROMEARTH) úgy tűník, végre megkapja azt az elismerést és figyelmet, amit már régóta megérdemel! Egymást érik a csapat életében a hazai és külföldi fellépések, sikerek. Osztrák, német vendégszereplések, ukrán túra, miniturné a Talbot-tal, formálódó balkáni és európa turné, nemzetközi válogatáskiadványokon való megjelenés…a TFE jelen pillanatban az ékes példa hazai zenekaraink többsége számára, hogy kitartó munkával (és persze jó zenével!) talán lehetséges kitörni ebből a kissé szürreális hazai közegből.
Az este nyitózenekara a Budapesten meglehetősen ritkán látható miskolci Karst [Orchestra Miskolc] (http://www.karst.hu ) lesz. A tavaly szerzői kiadásban megjelent „Cleaning A Cave” címet viselő debütáló nagylemezzel jelentkező csapat a Nebulosus Fatum romjain alakult 2009-ben, zenei alapjuk az elődzenekarhoz hasonlóan a klasszikus, nyers norvég black metál. Az új formációban ezt a zenei síkot rendkívüli módon kiszélesítették és avantgárd-/post-/post-black-/noise-metál elemek szerves zenébe illesztésével létrehoztak egy itthon eléggé egyedülálló hibridet, amelyet a benne felfedezhető számtalan hatásnak köszönhetően meglehetősen nehéz bekategorizálni, úgyhogy jobb híján marad a zenekar saját öndefiniciója, a „közönségoszlató extrém rock”.
A koncert helyszíne a Szabad az Á (Budapest vii. Nagy Diófa utca 8.), kezdés nyolckor, a zenekari támogatás összege 1000 forint.
Talbot (EE), Torn From Earth (HU), Karst (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.
Koncert
Talbot (EE)
Torn From Earth
Albumok:
Torn From Earth
2009, Szerzői kiadás, EP
Karst (HU)
Ki megy?
-