Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | SOFY MAJOR / BEATING A DEAD HORSE 2011. október 12. szerda, Szabad Az Á
Bálványvér Booking
2011. október 7., péntek, 21:20
SOFY MAJOR / BEATING A DEAD HORSE 2011. október 12. szerda, Szabad Az Á
Október 12-én, szerdán az Itai Itai és a Bálványvér régóta tervezett és végre megvalósuló együttműködésének következtében fellép a Szabad az Á-ban a francia zajbrigád, a Sofy Major (http://www.sofymajor.com ). A zenekar neve sokak számára ismerősnek tűnhet, nem ez lesz az első itthoni fellépésük, a tavalyi évben egy Budapest-Szeged kétnapos túra során már megismerkedhettek a magáról helyenként kissé szürreális képet mutató magyar undergrounddal és a tavalyi kellemes élmények hatására idén ugyanezen az útvonalon újráznak.
Mindkét magyarországi fellépésre a csapat legújabb, „Permission To Engage” című nagylemezének bemutatását célzó októberi Európa-turné keretében kerül sor, a koncertek során az új korong számain kívül remélhetőleg már a francia hardcore legendával, a Membrane-al közös, majd csak novemberben megjelenő split szerzeményeit is hallhatjuk majd.
A Clermont-Ferrand-i négyes eredetileg a rendkívül erőteljes francia post-hardcore és screamo színtérről indult, első self-titled Ep-jük még „klasszikus” francia screamo volt a minőségibb fajtából. A későbbi kiadványok során aztán a jóval zajosabb, súlyosabb metál témák kerültek előtérbe, amely változás az időközben megjelent kiadványok során egy, a Melvins, Unwound és Unsane (de említhetnénk akár az olasz Hierophant nevét is…) zenei világával erőteljesen rokonítható, masszív sludge-/noise-rock zenekar képében teljesedett ki. A zajos, agyas málházást a post-metál zaklatott, sötét atmoszférájával és helyenként rendkívül erőteljes hardcore hatásokkal elegyitő zajbrigád a súlyos experimentális zenék kedvelőinek csak erőteljesen ajánlható, élő fellépéseik fül-és agypusztító hatásait mindenképpen érdemes megtapasztalni!
A koncert nyitózenekara a Duna tagjait is soraiban tudó Beating A Dead Horse, súlyos, málházós, sötét atmoszférájú sludge-doom a gonoszabbik fajtából. A budapesti underground életet jól ismerők számára ők is ismerősnek tűnhetnek, idén júniusban már bemutatkoztak és bizonyítottak a görög Sun Of Nothing vendégzenekaraként, akkori kiforrott és erőteljes produkciójukkal gyorsan megnyerték a közönség tetszését.
A koncert helyszíne a Szabad az Á (1076 Budapest, Nagy Diófa utca 8.), kezdés este fél kilenc környékén, a belépő 1000 forint. Minden további információ az Itai Itai records és a Bálványvér facebook-on megtalálható.
Sofy Major (FR), Beating A Dead Horse (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.