Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | JACK & THE BEARDED FISHERMEN / ORDOVICIUM/ BUSO VON KOBRA 2011. július 24. Szabad az Á
Bálványvér Booking
2011. július 18., hétfő, 12:12
JACK & THE BEARDED FISHERMEN / ORDOVICIUM/ BUSO VON KOBRA 2011. július 24. Szabad az Á
2011. július 24-én az új Szabad az Á-ban fellép a francia Jack & The Bearded Fishermen ...a 2005-ben alakult besanconi ötös a”Great Eastern Europe Summer Tour” keretében debütál Budapesten. A meglehetősen furcsa nevet viselő francia halászok a zenei műfajok igencsak széles skálájából merítenek, zenéjük a post-hardcore, a stoner (talán az ASG említése tűník a legkézenfekvőbbnek) és a manapság igen kurrens amerikai stoner-sludge (ld. Kylesa, Black Tusk, helyenként Mastodon) ötvözeteként írható le talán a legpontosabban. De a két hete Budapesten járt City Of Ships is jó viszonyítási alapnak tekinthető, legalábbis zenei oldalról nézve. Hiszen ami a Jack&TBF hallgatásakor először feltűnhet bárkinek, az az énektémák sokrétű és kidolgozott mivolta. A precíz ritmusszekció játékára és a három gitáros által keltett nagyon masszív „gitárviharra” ugyanis már-már grunge-os/hard-rock-os énektémák érkeznek, szó sincs egysíkú és hosszútávon monotonná váló hörgésről-ordításról. A zenei részeket is igyekeztek a lehető legváltozatosabbra venni, minden számukban akad egy-egy gitárriff, basszus vagy dobtéma amely azonnal felismerhetővé és megjegyezhetővé teszi az adott darabot. Ami viszont minden szerzeményükről egységesen elmondható, hogy jól felépített, kerek darabok, amelyekből árad az erő és a lendület, hiába a sok, adott esetben akár fel is ismerhető hatás, zenéjüknek van egy egyéni, sajátságos (mondhatni francia) karaktere.
A zenekarnak idén márciusban jelent meg „Places To Hide” névre keresztelt nagylemeze (amely teljes egészében meghallgatható a zenekar bandcamp oldalán) a francia Impure Muzik kiadónál, amely a csapat második teljes játékidejű kiadványa…ezenkívül még kettő split és egy sajátnévre hallgató EP alkotja a diszkográfiát.
Minden további szöveg helyett álljon itt egy tavalyi koncertfelvétel Lyon-ból:
http://www.youtube.com/watch?v=4I9HfbNGjGE&feature=player_embedded#at=11
A fesztiválszezon kellős közepén egy klubkoncertnek nagyon ki kell tennie magáért, éppen ezért a budapesti színteret két erős és tehetséges csapat képviseli az estén…fellép a hagyományosabb „klasszikus” stoner-rockban utazó Buso von Kobra (myspace.com/ busovonkobra) és az inkább a masszívabb doomos témák felől közelítő Ordovicium (myspace.com/ordoviciumfreedoomprojekt). Masszív csomag egy estére, amely remélhetőleg a tomboló nyári hőség ellenére is kellő vonzerővel rendelkezik ahhoz, hogy jópár embert lecsábítson két fesztivál között egy vérbeli klubbulira…
Az idei nyár utolsó Bálványvér koncertjének (folytatás majd szeptember végén) helyszíne az új Szabad az Á pincehelysége (Bp. 1076 Nagydiófa u. 8.), kezdés nyolckor, a belépő 800 forint.
Jack&The Bearded Fishermen (FR), Ordovicium (HU), Buso von Kobra (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.