Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | KHUDA/ THE ILLS/ ROSA PARKS 2011.06.27. hétfő, BLOG Music Club
Bálványvér Booking
2011. június 24., péntek, 13:37
KHUDA/ THE ILLS/ ROSA PARKS 2011.06.27. hétfő, BLOG Music Club
Új év, új Khuda lemez és természetesen új monstre európa-turné, báz ez esetben már öregesen, két másfél-másfél hónapos részre osztva, felhehetőleg a tavalyi három hónapos turnézás még a két fáradhatatlan angolnak is kicsit több volt az elviselhetőnél…; június elején jelenik meg a második teljes hosszúságú Khuda lemez „Iecava” címmel, a lemez bemutatását célző turné tervezésekor a pesti állomás nem is lehetett kérdéses. Ez lesz két éven belül a negyedik fellépésük, lassan valóban túlzás nélkül állítható, hogy hazajárnak hozzánk.
Az új lemez természetesen hozzá a már megismert Khuda jellegzetességeket, a széttördelt, rendkívül technikás dobtémák és a minimalista, néhol már a noise-ba hajló gitárjáték kettősségét, a zenekarra mindig is jellemző már-már ezoterikus hangulatot, a nagy előrelépés mégis hallható az új korongon, érezhetően egyre összeszokottabbá válik a duó mindkét tagja és a dalszerzés terén felgyülemlett tapasztalataik is a korábbaiaknál jóval erősebb, összeszedettebb témákat eredményeztek, amelyek végre lemezen hallgatva is teljes értékű számként megállják a helyüket, bár ettől függetlenül azt a Khuda tagjai is elismerik, ez a műfaj, ez a fajta noise-ba oltott post-rock elsősorban élőben, rendkívül hangosan játszva érvényesül…; az új lemezről az első szám már meghallgatható a zenekar tumblr oldalán: http://khuda.tumblr.com/post/5098100728/new-song-boreas .
A koncert másik, külföldi fellépője a The Ills Pozsonyból (http://www.myspace.com/theillsmusic, http://ills.bandcamp.com). Tavaly januárban már jártak Pesten egyszer, a Stafraenn Hákon előtt adott koncertjükről lehetnek ismerősek. A négytagú zenekart 2008-ban alapítói gyakorlatilag csak saját szórakoztatásukra hozták létre, a zenekar neve is egy próbatermi poénkodásból származik, ami aztán rajtuk ragadt ; zenei hatásaik között legalább akkora súllyal szerepelnek a 80-as és 90-es évek shoegaze gitárzenéi mint az alap műfajteremtő post-rock zenekarok. Tavaly októberben megjelent debütáló nagylemezük, a “To Wish Impossible Things” már egy komoly és önmagát is valamennyire komolyan vevő csapat kiforrott, teljesértékű experimentális rock albuma…már a címválasztással is definiálni szerették volna (a lemez egy Cure szám alapján kapta a nevét), hogy az alap post-rockon túlmutatóan számos más zenei hatást is bele kívántak építeni számaikba…a teljesen házon belül készült albumot (a felvételt és a keverést a gitáros végezte és a saját kiadójuknál jelent meg) a zenekar teljes egészében elérhetővé tette a saját bandcamp oldalán (http://ills.bandcamp.com/) egy figyelmes hallgatást azt hiszem mindenképpen megér!
A magyar fellépő kiválasztásánál még egyszerűbb volt a feladat, adott volt szinte, hogy a már nagyon régi „játszótársnak” számító Rosa Parks (http://www.myspace.com/rosaprks ) legyen az. Az egyre kiforrottabb post-rockot játszó győri négyes az elmúlt pár évben baráti kapcsolatot alakított ki mindkét külföldi fellépővel, ráadásul a Khuda előző napi győri Rómer-házas koncertjének meg természetes viszonzása a Rosa Parks másnapi, pesti fellépése.
A koncert a BLOG Music Clubban (Bp.ix. Tűzoltó u. 22.) lesz, kezdés viszonylag korán és pontosan, este nyolc táján; a belépő 1000 forint a helyszínen…
További kedvcsinálóként pedig egy-egy Khuda és Rosa Parks koncertvideó:
http://www.youtube.com/watch?v=o5CyM6Ooi8c&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5ZENKGSc4fA
Khuda (UK), The Ills (SK), Rosa Parks (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.