Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Rosetta / City Of Ships/ marionette ID 2011.07.07. csütörtök, Tündérgyár
Bálványvér Booking
2011. június 12., vasárnap, 23:47
Rosetta / City Of Ships/ marionette ID 2011.07.07. csütörtök, Tündérgyár
Július 7-én csütörtökön, két évvel budapesti bemutatkozása után visszatér hozzánk a tengerentúli experimentális metál szintér talán legszerethetőbb és leghitelesebb zenekara a Rosetta (myspace.com/rosetta)!! A 2009-es Dürer kistermes, csak szuperlatívuszokkal leírható koncert után ezúttal egy új helyszínen, az utóbbi időben meglehetősen komoly zenekaroknak helyet adó Tündérgyárban lépnek fel, a szintén tengerentúli és már harmadjára visszatérő City Of Ships (myspace.com/cityofships) és a mostmár második Európa turnéját teljesítő tatabányai marionette ID (myspace.com/marionetteid) társaságában.
A philadelphiai négyes tagsága ugyan az összes létező fórumon és módon tiltakozik az ellen, hogy a Rosettát a valóban meglehetősen megfoghatatlan post-metál kategóriába sorolják, zenéjük leírására azonban mégis talán ez a legmegfelelőbb jelző. Annyiban megtévesztő maximum, hogy aki a kategorizálás alapján egy, a közönségtől hűvös távolságot tartó, „művészmetál” koncertet vár tőlük (és persze előzőleg még nem találkozott a csapat élő fellépéseivel), azt nagy meglepetés éri majd ezen a csütörtöki napon. Ugyanis a talán a legelső Isis EP és nagylemez zeneiségével rokonítható zenekar élén egy valódi, a közönséggel folyamatos kontaktust és interakciót fenntartó, erőteljes punk ill. hardcore attitűddel megáldott frontember áll, aki a műfajtól meglehetősen távol álló módon szántja fel a színpadot és alkalmanként gondolkodás nélkül mászik bele a közönség szerencsés első pár sorába. A zenekar a legkreatívabb módon ötvözi a külöböző post-kategoriákba sorolható experimentális metálműfajok zenei sokrétűségét és összetett gondolatvilágát a hardcore intenzitásával és emberközpontúságával. A színpadról folyamatosan áradó energia és katartikus élmény- így lehet röviden (és persze elfogultan…) jellemezni egy Rosetta koncertet, talán nem a véletlen műve, hogy tavalyelőtti debütálásuk számos évvégi összesítésben az év tíz legjobb koncertje között végzett. Minden további felesleges szöveg helyett pedig álljon itt egy felvétel a zenekar tavalyelőtti Assymmetry fesztiválos fellépéséről:
http://www.youtube.com/watch?v=91Txlu0IC0M
A szintén a tengerentúlról érkező richmondi triónak, a City Of Ships-nek ez már a harmadik budapesti fellépése lesz, a legtöbben talán az első, Rosettával közös koncertjükről emlékezhetnek rájuk, ahol viszonylagos ismeretlenségük és nyitózenekar mivoltuk ellenére is komoly hatást gyakoroltak a hallgatóságukra. Post-rock és post-hardcore intenzív és energikus keverékét játsszák zajosan, hangosan és mindenekelőtt élvezhetően, szerethetően. Mostani fellépésük egyben második teljes hosszúságú nagylemezük lemezbemutatója is, idén júliusban jelenik meg a „Minor World” című lemezük a tengerentúli underground berkekben nagyágyúnak számító Translation Loss kiadónál.
A koncerten a hazai szcénát a leginkább erőteljes indie hatásokkal rendelkező post-rock zenekarként definiálható tatabányai marionette ID képviseli. Róluk talán a legbeszédesebb tény, hogy magyar zenekarok esetében nem túl gyakorinak mondhatóan már második komplett Európa-turnéjukat teljesítették idén áprilisban…ami eléggé egyértelmű bizonyítéka a meglehetősen jónevűnek számító Fluttery Records kötelékébe tartozó zenekar tehetségének és élő fellépéseik minőségének.
A koncert helyszíne a Tündérgyár (Bp. ix. Tűzoltó u. 22.), kezdés a hely szabályainak megfelelően viszonylag korán, nyolc óra körül. A koncertre a belépő elővételben 2000, a helyszínen 2500 forint (jegyelővétel: Wave lemezbolt, CD-pince illetve minden további jegyinfó a balvanyver@gmail.com címen); a belépőjegyek száma 200 darabra limitált, a fokozott érdeklődés miatt lehet, hogy érdemes a jegyet elővételben megvásárolni…
Rosetta (USA), City of Ships (USA), marionette ID (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.