Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Sun Of Nothing/ Torn From Earth/ Beating A Dead Horse 2011. 06.03. péntek, Trafik Klub
Bálványvér Booking
2011. május 22., vasárnap, 17:40
Sun Of Nothing/ Torn From Earth/ Beating A Dead Horse 2011. 06.03. péntek, Trafik Klub
Újabb ínyencfalat a bivalyerős görög szintérről…június 3-án a Sun Of Nothing (myspace.com/sunofnothing) érkezik a Trafik Klubba. A tavalyi évben harmadik nagylemezét megjelentető („Guilt Of Feeling Alive”) athéni csapat lassan már tizenegyedik éve meghatározó tagja a hellén undergroundnak, fennállásuk során már megszámlálhatatlan alkalommal osztoztak a színpadon a műfaj legnagyobbjaival. A rengeteg sikeres otthoni koncert hatására döntöttek úgy, hogy idén végre mindenhol megmutatják magukat, így kerülhet sor a budapesti debütálásukra is első teljes európa-turnéjuk keretén belül.
A négytagú zenekart meglehetősen nehézkes a szokásos műfaji skatulyák közé beszorítaní, zenéjükben alapvetően ötvöződik a black-metál zord ridegsége, a post-metal hangulata és kreativitása a csak a legkomorabb sludge zenekarokra jellemző erőszakos mizantróp durvasággal. Az underground metál minden válfajából merítenek és ebből alakítanak ki egy jellegzetes, megkülönböztethetően egyedi hangzásvilágot. A szerkezetileg és hangulatilag gondosan felépített, alapvetően természetesen sötét-komor tónusú számokban végre az „ének” is fajsúlyos szerepet kap, a hörgő-károgó-üvöltő extrém hang és az azt helyenként kisérő dallamos(abb) kiséret még súlyosabbá és kifejezőbbé teszi a csapat szerzeményeit. A Sun Of Nothing zenéjében szinte minden műfaj hívei találhatnak számukra „kedves” részeket, legyen szó akár nyitottabb fülű death és black metál rajongókról, akár az amerikai mocsárszagú sludge irányzat kedvelőiről; post-metál fanoknak meg természetesen kihagyhatatlan és kötelező jelleggel ajánlott a zekerarral való minél előbbi megismerkedés.
Az évtizedes tapasztalatból eredő hibátlan hangszeres tudás mellé élő fellépéseik során természetesen hozzávehetjük a görög zenekarok nagy részére jellemző igen intenzív színpadi jelenlétet és agresszív előadásmódot is…aki péntelen ellátogat a Trafikba, biztos lehet benne, hogy nem egy erőtlen „szalon post-metál” koncertet kell végigunatkoznia.
A koncert teljességéről két remek helyi sludge/doom előzenekar gondoskodik…a már sokadik koncertjét teljesítő és végre úgy tűník, felszálló ágra kerülő Torn From Earth (myspace.com/ tornfromearthbp) és az egyenlőre még szűkebb körben ismert de meglehetősen igéretes Beating A Dead Horse.
A koncert helyszíne a Trafik Klub (Bp. viii. Mikszáth tér 2., www.trafikklub.hu), belépő 800 forint, kezdés fél kilenc-kilenc körül.
Sun Of Nothing (GR), Torn From Earth (HU), Beating A Dead Horse (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.
Koncert