Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Ana Never/ Rosa Parks/ Silence, május 7. szombat, Trafik Klub, Budapest
Bálványvér Booking
2011. április 29., péntek, 22:14
Ana Never/ Rosa Parks/ Silence, május 7. szombat, Trafik Klub, Budapest
Május 7-én, szombaton újra fellép Budapesten Szerbia és talán az egész balkáni térség legjobb post-rock zenekara, a szabadkai Ana Never (myspace.com/ananever, ananever.bandcamp.com)! Öt hosszú év telt el az utolsó budapesti koncertjük óta, épp itt volt az ideje, hogy a nagyrészt a hatóságok szőrszálhasogatásának köszönhető szünet után visszatérjenek…; a két ország közti vízumkényszer eltörlése óta folyik ennek a magyarországi miniturnénak a lebegtetése, ami most egy hosszú hétvége során (május 6. Győr, május 7. Budapest, május 8. Szeged) a győri Rosa Parks társaságában végre megvalósul.
Az Ana Never-t három gyerekkori barát alapította Szabadkán 2002-ben, a csapat azóta az ország egyik legkomolyabb koncertzenekarává nőtte ki magát, nem túl gyakori koncertjeikkel mindenhol maradandó jó élményeket okoznak hallgatóságuknak. Zenéjük instrumentális post-rock, annak minden jó tulajdonságával, hihetetlen atmoszféra-teremtő képességével, katarzisaival és a mindennapok nyűgjeitől való átmeneti elszakadás igéretével. Viszont a számaikban nagyon erőteljesen megjelenő fájdalom, melankólia és helyenkénti zaklatottság az, amely főként megkülönbözteti őket a számtalan, jobbnál-jobb post-rock zenekartól. Ilyen fájdalmat csak azok az emberek képesek érezni és a zenén keresztül átadni, akik átélték, milyen az, amikor az országuk a szemük láttára hullik szét atomjaira és egész életük kifordul a normális kerékvágásból… olyanok, akik a háborút-velünk, szerencsésekkel ellentétben-nem csak a híradókból ismerik.
Az Ana Never nem nevezhető hiperaktív zenekarnak, eddig egyetlen nagylemezük jelent meg, amely a csapat nevét viseli. A lemez minőségére és erejére elég beszédes bizonyíték, hogy az underground berkekben eléggé jó névnek számító Fluttery Records lecsapott rá és világszerte terjeszti.
A zenekar tagjai (és főként a dobosa) ráadásul a vajdasági underground zenei színtér meghatározó alakja(i), elég, ha csak a minden évben megrendezett és lassan egész komoly nemzetközi hírnevet szerző szabadkai Ambush-fesztivált említjük.
Az egész miniturné társzenekara -mondhatni házigazdája- a győri Rosa Parks, (myspace.com/rosaprks, rosaparkshun.bandcamp.com) így a pesti koncerten velük is találkozhatunk. Őket remélhetőleg lassan már felesleges lesz bemutatni a post-rockot szerető vagy arra kíváncsi közönségnek, az elmúlt két év számtalan itthoni és külföldi koncertje rendkívül összeforrottá és erőssé tette ezt a fiatal csapatot. Új, idén megjelent „Black Is The Color Of Bondage, Blue Is The Past” címet viselő EP-jük a hazai szcéna egyik legerősebb eddigi produktuma.
A koncert harmadik fellépője, nyitózenekara a fővárosi Silence (myspace.com/silenceeeeee), a post-rocknál jóval lebegősebb instrumentális stoner/desert-rock muzsikájukkal kiváló alapot fognak nyújtani ahhoz, hogy egy valóban maradandó este részesei lehessünk ezen a tavaszi szombaton.
A koncert helyszíne a Trafik Klub (bp.viii. Mikszáth tér 2., trafikklub.hu), a kezdés este nyolc táján várható, a belépő 700 forint.
Ana Never (SRB), Rosa Parks (HU), Silence (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.