Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | „másféle hangok…#4” Andrea Rottin & Above The Tree
Bálványvér Booking
2010. október 4., hétfő, 22:37
„másféle hangok…#4” Andrea Rottin & Above The Tree
„másféle hangok…#4”

2010. október 7. csütörtök @Szabad az Á (ex-Zappa Caffe), 21h

ANDREA ROTTIN (it, myspace.com/madcapandrea)
ABOVE THE TREE (it, myspace.com/bluerevenge1)
belépő: 750 HUF;

A „másféle hangok…” sorozat negyedik felvonásán ezúttal két Olaszországból érkezett szóló előadóval találkozhatunk, közös bennük, hogy alapvetően mindketten egy szál akusztikus gitárral érkeznek koncertjeikre. Andrea Rottin (myspace.com/madcapandrea)
indie-folk/wild-folk jellegű zenéje mondható a hagyományosabbnak (bár azért itt a hagyományos kifejezés nagyon nagy idézőjelek között értendő), megfoghatóbb dalszerkezettel és felépítéssel, fellépése a két héttel korábbi Oldseed buli menetközben kissé megvadult folytatásának is tekinthető akár.
Andrea az olasz Madcap Collective tagjaként adta ki debütáló szólólemezét, „Songs About Nightmares” címmel 2008-ban, illetve szerepelt a szintén a kollektíva tagjai által létrehozott Os Mutantes tribute lemezen („Jardin Elétrico”), előtte pedig az Oswald nevű indie/noise-rock trió gitárosa volt. A tavalyi és tavalyelőtti cseh/szlovák/szlovén/olasz turnék után végre körútjával minket is érint idén.
Az Above the Tree (myspace.com/bluerevenge1) művésznév alatt megbúvó úriember (polgári nevén Marco Bernacchia) már nehezebb dió; zenéje az alkotó saját meghatározása szerint pre-háborús akusztikus blues és élő elektronika keveredésével létrejött kisérleti zene, amelyet minimalista hangok és szokatlan atmoszférák jellemeznek. Mindezt egy kartondobozból készült csőrös-tarajos maszkkal a fején, néha egy faágon gubbasztva (a faág csak időnként része a színpadképnek, nem tudom, Pestre hozza-e) adja elő élőben, gitárja és számtalan effektje segítségével.
Az egyszemélyes, maximálisan kisérleti jelleggel létrejött projekt 2007-ben kezdődött a „blueREVENGE” című debüt nagylemez kiadásával, amelyet tavaly követett a „Minimal Love” című lemez. A teljesen kategorizálhatatlan zene a (nemcsak) elsőre megdöbbentő látványvilággal párosulva egy nem mindennapos koncertélményt nyújt, amint ezt az olasz, spanyol, francia, cseh koncertkörutakon készült videók is tanúsíthatják.
Mindkét előadónak ez a mostani lesz a magyarországi debütálása, ráadásul két koncerttel rögtön, hiszen a pesti koncertet megelőzi egy szegedi fellépés is.
A koncert a Szabad az Á-ban lesz (vii. Mikszáth K. tér 2.), a belépőjegy 750 forint, kezdés fél kilenc-kilenc magasságában.

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.