Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Bálványvér Booking | Hírek | Bálványvér Booking tavaszi koncertek
Bálványvér Booking
2010. március 14., vasárnap, 00:51
Bálványvér Booking tavaszi koncertek
Our Ceasing Voice /Képzelt Város /Circle of Light /Aando a Dürerben

Március végén, 30-án, kedden, tavaszkezdés gyanánt monarchiás múltidézést tartunk egy osztrák-magyar post-rock négyesfogattal a Dürer-kistermében. Négy zenekar két országból, négyfajta zenei megközelítés nagyjából egy stílusirányzaton belül, a Dürer kistermében. Pár szóban a fellépőkről, az udvariasság kedvéért az osztrákokkal kezdve: az innsbrucki Our Ceasing Voice(myspace.com/ourceasingvoice) az osztrák undergroundban elég komoly szerepet játszó postrock-community egyik vezéralakja, meghatározó zenekarává kezd fejlődni a sógorok post-rock szcénájának, tucatnyi koncerttel a hátuk mögött. Az este fellépői közül talán a „legklasszikusabb” post-rock zenét játszó négyes első európa turnéja keretében érkezik Budapestre. A szomszédok másik versenyzője a Circle of Light (myspace.com /circleoflightmusic), Bécsből. A trió zenéje Russian Circles fanoknak gyakorlatilag kötelezően ajánlott (nem véletlen, hogy a bécsi Arénában ők fognak nyitni a Circles előtt). Instrumentális post-metál a legjobb fajtából! Hazai részről a lassan már állandó játszótársaimnak számító Képzelt Város-t (myspace.com/kepzeltvaros) remélem nemigen kell már bemutatnom itthon senkinek, tavaly megjelent „mit nekem” című debütalbumuk a sajnos egyenlőre még kissé gyér hazai post-rock mozgalom egyik kiemelkedő teljesítménye. Az Aando(myspace.com/aandoband) képében pedig a booking történetének első női énekessel rendelkező zenekarát üdvözölhetjük. Az este fellépői közül talán rájuk illik legkevésbé a post-rock jelző, zenéjük nyomokban tartalmazza a műfaj főbb ismérveit, mindezt egy modern rockzenében ötvözve a Tool, A Perfect Circle és hasonló zenekarok hatásaival, karakteres női énekkel.
A zenekarok tervezett fellépési sorrendje és játékideje:
20:15-20:50: Aando
21:10-21:50: Circle of Light
22:10-22:55: Képzelt Város
23:10-24:00: OCV
Belépő: 1200 HUF (jegyelővétel nincs, jegyek majd csak a helyszínen); kapunyitás:19:30-kor;


Lucky Funeral /Stonedirt /Room of the Mad Robots a PogoLocoban

Április 4-én, az egykori felszabadulás napján a kispesti PogoLocoban (Bp.xix. Teleki u. 66.) kipróbáljuk magunkat egy, eddig a booking életéből érthetetlen módon hiányzó műfajban, belekóstolunk a southern/ stoner muzsikák világába. „Far from Society” nevű európa-turnéja keretében vendégünk lesz a Lucky Funeral (myspace.com/luckyfuneral) Athénból, Görögországból, akik stílusa saját meghatározásuk szerint „southern sabbath-style sludge n’roll”. A négytagú brigád a gyengének éppen nem nevezhető görög stoner vonal abszolúte élvonalában található, hazájukban eddig olyanokkal osztották meg a színpadot, mint pl. Orange Goblin, Kylesa, Kingdom, hogy csak a legnagyobb neveket említsem ill. ők lesznek a párizsi Eyehategod koncert nyitózenekara. Emellett koncertek, fesztiválfellépések, turnék sokasága van a hátuk mögött, koncertjeik intenzitása, színpadi munkájuk, jelenlétük mindenhol emlékezetes maradt, aholcsak eddig megfordultak. Mint az a stílusmeghatározásukból is kitűník, a southern /stoner /sludge műfajt a „könnyedebb” oldaláról közelítik meg, tehát felszabadult hangulatot, bulizást inkább várhatunk tőlük, mint mocsár mélyéről keserves nehezen felszakadó halálvágyat és szenvedést (nem mintha azt nem szeretnénk!!!).
A koncert két nyitózenakarában két „Bálványvér újoncot” üdvözölhetünk, akik még sosem tették tiszteletüket koncertjeinken. A tavaly nagy kritikai sikert kivívó debütlemezt megjelentető Room of the Mad Robots (myspace.com/roomofthemadrobots) a southern metál vonalat (lásd pl. Crowbar, Pantera, Down) vegyíti nem kevés modern hatással (a Tooltól akár a Machine Headig sorolhatnám), míg a Stonedirt (myspace.com/stonedirt) számomra a klasszikus „déli zászlós redneck” southern /stoner banda, minden hazai C.o.C és Kyuss hívők legnagyobb örömére.
Ez az igen gondosan (mondhatni szakértői segítséggel…) összeválogatott trió reményeim szerint egy meglehetősen emlékezetes élményként fog megmaradni a műfaj szépszámú és szerencsére egyre növekvő rajongótáborának emlékezetében.
A zenekarok tervezett fellépési sorrendje és játékideje:
20:30-21:15 Room of the Mad Robots
21:30-22:15 Stonedirt
22:40-23:50 Lucky Funeral
Belépő: 1500 HUF (jegyelővétel nincs, jegyek majd csak a helyszínen); kapunyitás:19:30-kor;


City of Ships /Chief Rebel Angel /Duna a Dürerben

Április 13-a, kedd nagy nap kis bookingunk életében, első visszatérő fellépőnket üdvözölhetjük az USA-ból érkező City of Ships (myspace.com/cityofships) személyében. A richmondi post-hc /post-rock trió a tavalyi Rosetta koncert nyitózenekara volt és már abban a kb. 30 percben is elég sokat megmutattak abból, jelen pillanatban miért is ők a tengerentúli post-akármilyen szubkultúra egyik legfelkapottabb üdvöskéi. Most főzenekarként, hosszabb műsoridővel térnek vissza hozzánk, hogy végleg minden fanyalgót meggyőzzenek nagyszerűségükről! A koncert gerincét változatlanul a tavaly, az igen jónevű Translation Loss kiadónál megjelent „Look What God Did To Us” című album fogja képezni, az az album, ami nem kevés tengerentúli szavazáson igen előkelő helyen szerepelt az évvégi összesítésekben. A Walt Whitman rajongó amerikaiak (ld. Fűszálak 115. vers, ha valakit érdekelne esetleg) saját elmondásuk szerinti egyik legjobb koncertélménye volt a tavalyi budapesti, idén pedig remélem még a tavalyit is túlszárnyaló élményt és emléket kapnak tőlünk és kapunk tőlük.
A koncert egy érdekes (öngyilkos?) kisérlet élő főpróbája is lesz egyben, mégpedig olyanformán, hogy kipróbáljuk, hogyan „működik” három eltérő zenei stílussal rendelkező, meglehetősen különböző zenei közegből érkező előadó egy koncertprogram keretein belül „összeeresztve”. Megnézzük, hogy a Chief Rebel Angel (myspace.com /chiefrebelangelbudapest) death n’rollja milyen elegyet hoz össze a Duna (myspace.com/dunaparty) screamoba oltott káosz-popjával, megtetézve mindez a hajók városával. Természetesen csakis a zenei sokszínüség és széles befogadóképesség jegyében!
A zenekarok tervezett fellépési sorrendje és játékideje:
20:30-21:10 Duna
21:30-22:15 Chief Rebel Angel
22:40-23:50 City of Ships
Belépő: 1600 / 2000 HUF (elővét/helyszín); kapunyitás: 19:30-kor;
Jegyelővétel:
Wave lemezbolt (Bp. vi. Révay köz 1. tel.:061/269 07 54)
CD-Pince (Bp. vii. Teréz krt. 37. tel.:061/351 95 03)
Dürer-kert (Bp. xiv. Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.