Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 28 
¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | GOREZONE Crew | Hírek | Szenvedés Szombatja 5.
GOREZONE Crew
2010. november 14., vasárnap, 12:17
Szenvedés Szombatja 5.
Ismét magasabb sebességre kapcsol a hazai underground és extrém metal mozgalom első számú információs csatornájának számító GOREZONE rádióműsor (Tilos Rádió, FM 90.3, Budapest) stábja, amely amellett, hogy heti rendszerességgel ad hírt a színtér aktualitásairól, időről időre megtartja a műsor repertoárjába illő műfajok hazai képviselőinek seregszemléjét is a fővárosban, méghozzá ingyenes koncert keretében. A Saturday Of Suffering (vagyis Szenvedés Szombatja) 5. elnevezésű rendezvénynek immár ötödik alkalommal ad otthont a Dürer-Kert 2010. december 11-én, 19:00 órától. A show szokás szerint óramű-pontossággal megy majd mindkét teremben.

A buli megszokott szlogenjének – „Egy helyszín, két színpad, 10 metal banda, free party” – megfelelően ezúttal is párhuzamosan zajlik majd az élet a kis-illetve nagyteremben. (Természetesen némi időeltolódással, hogy mindenkinek legyen lehetősége minden fellépőt megnézni, legalább pár nóta erejéig.) Előbbi a „GORE Stage”, utóbbi a „ZONE Stage” nevet viseli a nagyszabású brutal metal meeting napján. A fellépőgárda az eddigiekhez képest is feltűnő változatosságot mutat. A „hörgős-ordibálós teremben” adják utolsó koncertjüket az Archaic thrasherei. A technikás death metal itthoni élharcosa, a Depths Of Depravity ellenben „Inspirritation” albumának bemutatóját tartja. Kovács „Nihilak” Attila gitárosnak két ízben is jelenése lesz a színpadon, nem is akármilyen zenészek társaságában: előbb a Superbutt, Ektomorf, Cadaveres, M.W.S stb. muzsikusok alkotta Bloodiest szuper-projekt örömzenéléséből (legelső show!!!) veszi ki a részét emberünk, majd a Tesstimony és Sear Bliss tagok által létrehozott I Divine soraiban mutatja meg, mit értünk 2010-ben experimentális black metalon. A mókát a Vile Disgust perverz gore grindja zárja. A „zónázók” közül a székesfehérvári hardcore metalos Stiff Bastard-ról mindennél többet elmond a saját bemutatkozó szövegük: „Septic néven kezdtük toszatni 2001-ben, majd néhány évvel és tagcserével később Stiff Bastard lett belőlünk. Azóta még inkább toszatjuk.” A Stonedirt, amely nemrég fennállásának ötödik évébe lépett, a southern / stoner / doom és a thrash között ingázva, ám egyre inkább az utóbbi felé tolódva zúz, a teljességgel beskatulyázhatatlan Korog (jobb híján: „páratlan ritmusokra építkező fiktív népzene ősrockba oltva”) pedig most tartja tizenöt éves születésnapi buliját, s ennek kapcsán meglepetésekre is készül: korábbi énekeseik, Simon Krisztián és Csihar Attila felbukkanására lehet számítani! Az old school punk / hardcore legenda AMD néhány éve aktiválta magát újra, és friss nótákat is játszik már, azaz a visszatérésük nem csak alkalomszerű fellépésekre szól. Végül maga a Slayer is tiszteletét teszi a Városliget szélén, mégpedig hazai hódolóik, a 213 tribute zenekar jóvoltából, vagyis Arayáék klasszikusaira mulathat egy utolsót önfeledten a nép.

A megszokott underground zenei stand sem hiányzik majd, azaz ismét igazán pénztárcabarát áron juthatnak az érdeklődők CD-khez, pólókhoz, fanzine-ekhez stb. Mi más mondhatnánk még? Minden rosszéletűnek ott a helye! Ja, és persze...

...DRINKING, FUCKING, HEADBANGING!!!
Archaic (HU), Bloodiest (HU), Depths Of Depravity (HU), I Divine (HU), Vile Disgust (HU), Stiff Bastard (HU), Stonedirt (HU), Korog (HU), AMD (HU), 213 (Slayer tribute) (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.